Trabzonspor'un Yattara Planı

Kulübü ile olan sözleşmesini uzatmak isteyen Gineli oyuncu İbrahima Yattara için Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Şenol Güneş'in sezon ortasında vereceği kararı beklemeye başladı.

Geçen sezon uzun süren bir sakatlık geçiren Yattara, takımda yerini alamadı. Yatara'nın kalitesi, oyun gücü ve takıma sağladığı katkı herkesçe bilinse de, oynadığı zaman vazgeçilmez, rakipler üzerinde son derece etkili olan bir oyuncu. Eski halini sezon başında başlayarak sürdürmesini bekleyen Trabzonspor, yeniden sözleşme uzatmak isteyen İbrahima Yattara'ya devre arasını gösterdi.
31 Mayıs 2011 yılında sona erecek olan sözleşmesini uzatmak isteyen Gineli oyuncu bu konuda menajeri aracılığı ile yönetimle görüşmelere başlarken, oyuncunun geçtiğimiz sezonki sakatlığını ve aldığı ücreti düşünen yönetim bu konuda temkinli davranıyor. Trabzonspor'un en eski yabancı oyuncusu olan İbrahim Yattara'nın, sezon başında geçireceği kamp dönemini ve hazırlık maçlarındaki durumu ile resmi maçlardaki performansını yakından izleyecek olan teknik direktör Şenol Güneş'in vereceği rapor doğrultusunda
hareket edecek olan bordo-mavili yönetim sezon ortasında oyuncunun durumuna göre sözleşme uzatılıp uzatılmaması konusunda karar verecek.
Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da sağ ayak bileğinden uzun süredir sakatlığı süren ve kontrolden geçmek için İngiltere'ye giden Gineli oyuncu İbrahima Yattara'nın yönetim kurulu tarafından kesin olarak ameliyat olması kararlaştırılmıştı. 2009-2010 sezonunu sakatlıkla geçiren Gineli oyuncu sezonun sonlarına doğru takımla birlikte olsa da bordo-mavili takım oyuncudan istifade edememişti. Bordo-mavili kulüp oyuncudan istifade edemese de sözleşme gereği parasını ödemek durumunda kalmıştı.