Konyaspor'a Kolombiyalı Orta Saha Oyuncusu

Konyaspor, orta saha oyuncuları İsviçre doğumlu gurbetçi Serkan Şahin ile 4 yıllık, Kolombiyalı Johnnier Montano ile opsiyonlu olmak üzere 1+4 yıllık sözleşme imzaladı.

Zafer'de bulunan kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, takımın 1 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig'e çıktığını ve bunun sevincini bütün Konya olarak yaşadıklarını belirterek, "Takımımızı Süper Lig'e son hızla hazırlıyoruz. Önemli transferler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugün iki oyuncumuzu Konya'ya getirdik ve sözleşme imzalıyoruz. İlk oyuncumuz Serkan Şahin. Kendisi Ümit Milli oyuncularımızdan. İsviçre doğumlu ve FC Basel takımında top
oynuyor. 21 yaşında orta saha oyuncusu. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Serkan'ı uzun uğraşlar sonucu ilk kez bonservis bedeli ödeyerek Konyasporlu yaptık. Umarım kendisi takımımız için hayırlı hizmetler verir. Amacımız Konyaspor'un Süper Lig'de uzun yıllar kalmasını sağlamak ve çıkarabildiğimiz kadar yukarılara çıkarabilmektir. Bu amaçla genç bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Serkan kardeşimizi de bu nedenle transfer ettik" dedi.
Kolombiyalı oyuncunun transferi için 1 aydır uğraştıklarını dile getiren Karapınar, "Kendisi Peru Ligi'nin en önemli oyuncularından. Montano'nun takımımıza çok şey katacağına inanıyorum. Kendisi sol ayaklı bir orta saha oyuncusu. Serkan ile 4 yıl, Montano ile opsiyonu kulübümüzde olmak üzere 1+4 yıllık anlaşma sağladık" diye konuştu.
Serkan Şahin, Konya'ya ve Konyaspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Konya gerçekten büyük bir camia, Ziya hocayla çalışmaktan ayrıca mutluluk duyacağım. Onun beni büyük yerlere getireceğine inanıyorum" dedi. Peru Ligi'nin önemli oyuncularından Montano ise Avrupa'da Türk futbolunun yükselişini yakından takip ettiğini, bu nedenle Türkiye'ye gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından her iki futbolcu da kendilerini Konyasporlu yapacak sözleşmelere imza atarak, basın mensuplarına poz verdi.