Hilbert, Beşiktaş İle 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Beşiktaş'ın, Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'tan transfer ettiği Roberto Hilbert, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle kendisini 3 yıllığına Siyah-beyazlı ekibe bağlayan sözleşmeye imza attı

Beşiktaş'ın, Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'tan transfer ettiği Roberto Hilbert, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle kendisini 3 yıllığına Siyah-beyazlı ekibe bağlayan sözleşmeye imza attı.
Transfer döneminin hızlı takımlarından Beşiktaş, İstanbul'a getirdiği Roberto Hilbert'le 3 yıllık sözleşme imzaladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Hilbert'in yanı sıra, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu katıldı. İmza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hilbert, "Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Burada iyi işler yapmak istiyorum" dedi.
Almanya'da çevresinde çok fazla Türk bulunduğunu, Ersen Martin'le aynı sokakta oturduğunu ve Türk kültürünü çok tanıdığını anlatan Hilbert, "Türk futbolcular içinde Hakan Şükür ve Rüştü'yü iyi biliyorum. Schuster'in takımın başında bulunması, Ernst'in takımda olması benim için avantaj. Stuttgart'ta sağ kanatta oynuyordum ama zaman zaman da sol kanatta görev aldım" diye konuştu.
İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise, "Roberto Hilbert'i 3 yıllığına renklerimize bağladık. Önümüzdeki 3 senede Beşiktaş'a faydalı olacaktır. Hayırlı olsun'' dedi.
İmza töreninin ardından Hilbert, 9 numaralı formayı giyerek basın mensuplarına poz verdi.
SERDAL ADALI: "ROBİNHO'YU HERKES İSTER, BEN DE İSTERİM AMA BÜTÇEMİZ SINIRLI"
İmza törenin ardından basın mensuplarını yanıtlayan Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, basında çıkan Robinho iddialarıyla ilgili olarak, "Şu an için böyle bir girişimimiz yok. Robinho'yu herkes ister, ben de isterim, ama transfer bütçemiz var ve bunu aşmamızın imkanı yok. Quaresma'yı herhangi bir sponsor desteği olmadan aldık. Sezon başında yaptığımız transfer bütçesini zorlayarak meydana geldi bu transfer. Sponsor arayışımız sürüyor, ama ortada müspet bir durum yok. Böyle bir şey olursa Robinho da
olur bir başkası da olur. Bütçe nedeniyle bir yıldız transferi şu an için mümkün değil'' dedi.
Kamp döneminde Teknik Direktör Schuster'in vereceği rapor doğrultusunda 2 yabancı oyuncuyla yollarını ayıracaklarını belirten Adalı, "Hocamızın raporundan sonra nereye transfer yapmamız gerektiği belli olacak. Kamp sonuna kadar yurt dışı transferi olmayacak. Şu anda kadromuzda 12 yabancı oyuncu bulunuyor. Hocamızın kamp sonrası vereceği raporun ardından 2 yabancı oyuncuyu eksilteceğiz'' dedi.
ADALI: SERVET İLE İLGİLENMİYORUZ
Kamp sona ermeden hiçbir oyuncuyla yollarını ayırmayacaklarını vurgulayan Adalı, çeşitli konularla ilgili olarak, "Kampa gitmeden futbolculara ödemeleri yapacağız. Galatasaraylı Servet ile ilgilenmiyoruz. Dünya Kupası'nda mücadele eden Holosko ve Tello'ya da şu an yurt dışından bir teklif gelmedi" dedi.
''HEDEFİMİZ UEFA ŞAMPİYONLUĞU"
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları takımı Vikingur ile eşleşmesinin hatırlatılması üzerine ise Adalı, "Bizim için hiçbir rakip farklı değil. Kim olursa olsun eleyerek hedefimize doğru yürüyeceğiz. Beşiktaş'ın hiçbir zaman ikincilik, üçüncülük hedefi olmaz. UEFA'ya katılıyorsak hedefimiz UEFA şampiyonluğudur'' yanıtını verdi.
Adalı, Quaresma'nın 7.3 milyon euroya alındığının, geçen yıl ise Tabata'ya 8 milyon euro ödenmesinin sorulması üzerine ise, ''Bu arz talep hadisesidir. Geçen sene Quaresma'ya alıcı olsak, bırakın bu maliyeti 3-4 misline mal olurdu. Tüm dünyadaki krizden futbol dünyası da etkilendi. Geçen sene 8'e o, bu sene 7'ye bu olabilir. Bu transfer başarısı değildir'' şeklinde konuştu.
''BOBO VE NOBRE DAHA FAYDALI OLACAKTIR''
Beşiktaş'ın geçen sezon gol yollarında sıkıntı yaşamasına karşın kanatlara transfer yapılmasıyla ilgili bir soruya ise Adalı, "Bobo ve Nobre'nin daha faydalı olacaklarını düşünüyoruz. Kanatlara yapılan transferler daha önce Mustafa Hocayla da belirlediğimiz eksiklikler. Yeni hocamız da bu noktaya işaret etti'' dedi.
CENGİZ ZÜLFİKAROĞLU: "RAKİPLERİMİZE GÖRE SEZONA 1-0 ÖNDE BAŞLIYORUZ"
Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ise Quaresma ile ilgili bir soruyu, "Quaresma ailesini buraya getirecek. Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi burada olacak. Ev tutulacak. Bunun futboluna katkısı olacaktır. Biz de kendisiyle ilgilenecek bir yaşam koçunu buraya alışana kadar görevlendireceğiz. Buradaki ilgiden çok mutlu oldu" diye yanıtladı.
Zülfikaroğlu, rakiplerine göre, sezona 1-0 önde başlayacaklarını öne sürerek, ''Camiamızda herhangi bir sorun yok. Rakiplerimize göre 1-0 önde başlıyoruz. Hocamızı bulduk, transferlerimiz tamam. Sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz'' dedi.
(ÖA-ERS-ERS-S)