Güreşçiler Kırkpınar'a Dualarla Uğurlandılar

Manisa şampiyonu Kulalı pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne dualar eşliğinde uğurlandılar.

  Kulalı pehlivanlar bu yıl 649 . ' su düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' ne " Allah derman versin " diyerek , dualarla uğurlandılar . Pehlivanları Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner , Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın , Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı , Halk Eğitim Müdür Şevket Akar ve Halk Eğitim Baş Müdürü Yardımcısı Ercan Özgün yolcu etti .
Kula Halk Eğitim Merkezi Kulübü Güreş Takımı Pehlivanları bu yıl 649 . düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' ne katılmak için Edirne ' ye hareket etti . Çeşitli boylarda yaklaşık 30 pehlivanın katıldığını belirten antrenör Emir Himmet Çağılcı başkanlığındaki pehlivanlar , Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Kula kaymakamı Muzaffer Şahiner ' i ziyaret etti .
Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar pehlivanlara güvendiklerini belirterek , " Bu yıl ilçemize başarıyla temsil ederek madalyalarla döndüler en son olarak ta Manisa şampiyonluğunu takım halinde bizleri hediye ettiler hepsini canı gönülden kutluyor Kırkpınar dan dereceyle döneceklerini inanıyorum dedi .
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı konuşmada kaymakamlık olarak sizlere sahip çıkacağız ve her zaman arkanızda olduğumuzu bilin ve her zaman da desteklemeye devam edeceğiz . Kırkpınar ' da başarılı dereceler alacağınızdan eminiz diyerek , " Gücünüzü kanıtlayın " dedi .
Kula belediye başkanını ziyaretleri esnasında başkan Aşkın pehlivanlara yeni bir müjde vererek Manisa bölgesi güreş merkezinin Kula da kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi başkan Aşkın pehlivanlara moral vererek , Kula ' nın adını Kırkpınar ' da iyi temsil etmelerini istedi .
Daha sonra belediye başkanlığı odasında dua edilerek güreşçiler Edirne ' ye uğurlandı .
( ERS-ERS-S )