Dünya Kupası'nın simgesi vuvuzela yasaklandı

Toplam 16 takımın katıldığı Türkiye Voleybol Federasyonu 2010 Yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Kızlar Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Isparta'da 'vuvuzela' yasaklandı.

  Tü ; rkiye Voleybol Federasyonu 2010 Yılı Faaliyet Programı ' nda yer alan Kızlar Voleybol Şampiyonası ' nda ipi , final maç ; ında Galatasaray ' ı 3-2 mağlup eden Vakıfbank gö ; ğü ; slerken , Dü ; nya Kupası ' na damgasını vuran ' vuvuzela ' , Isparta Valisi Ali Haydar Ö ; ner tarafından yasaklandı .

Kızlar Voleybol Şampiyonası ' na ev sahipliği yapan Isparta ' da ' vuvuzela ' nın salon mü ; sabakalarında ç ; alınmasını yasaklayan Vali Ö ; ner , yasaklanma gerekç ; esini , ' Salon sporlarında davul yasak , vuvuzela yeni bir alet , yeni bir ç ; algı . Burası aç ; ık stadyum değil , bir salon , kapalı bir mekan , bir an iç ; in dü ; şü ; nelim ki salonda beş yü ; z vuvuzela olsun , hem salonda oyunun takibini gü ; ç ; leştirir , hem hakemlerin organizasyonunu gü ; ç ; leştirir , hem de halk sağlığı bakımından duyma yeteneğinin kaybı bakımından ciddi sakınca oluşturur diye değerlendirdik ' şeklinde aç ; ıkladı .

Konuyla ilgili olarak Voleybol Federasyonu ' nun gö ; rü ; şü ; nü ; de aldıklarını ifade eden Vali Ö ; ner , ' Salon sporu aç ; ısından vuvuzelanın uygun olmayacağını değerlendirdik . Takdir hakkımı kullanarak vuvuzelanın ç ; alınmasını men ettim . Yanlış bir şey yaptıysam dö ; ner , doğru bir şey yaptıysam ö ; rnek olur diye dü ; şü ; nü ; yorum ' diye konuştu .