Selçuk Aydın Tarih Yazmaya Hazırlanıyor

5 Haziran Cumartesi gecesi İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Dünya Şampiyonluk maçı için ringe çıkacak olan Selçuk Aydın, "İsrail'in yaptığı saldırı beni daha çok hırslandırdı" dedi.

Rumen Asıllı Kanadalı boksör Ionut Dan Ion ile Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkacak olan Avrupa Şampiyonu ve Kıtalararası Şampiyon Selçuk Aydın, hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayarak büyük maçı beklemeye başladı. Selçuk Aydın, Türk spor tarihine geçecek olan karşılaşma öncesi İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Sözlerine İsrail'in Filistin'e insanı yardım götüren Türk gemisine yaptığı saldırıyı lanetleyerek başlayan Selçuk Aydın, "İsrail'in yaptığı insanlık dışı zulmü kınıyorum. Bu olay beni daha
da hırslandırdı. Karşımda Rumen değil de İsrailli bir boksör çıksaydı diye düşündüm. Ama onlar korkudan gelemezlerdi. Maç oynanmazdı" dedi.
Cumartesi günkü karşılaşmada Türk halkına büyük bir zafer yaşatacağını belirten Selçuk Aydın, "Çalışmalarımın büyük bir bölümünü Amerika'nın Miami kentinde sürdürdüm. İstanbul'da ise hafif idmanlarla maç günü bekliyorum. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Cumartesi günkü karşılaşmayı kazanacağım ve Türk halkına armağan edeceğim. Türk'ün gücünü, yenilmezliğini bir kez daha göstereceğim" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaklaşık iki ay önce kendisini makamına kabul ederek şampiyonluk sözü aldığını hatırlatan Selçuk, "Başbakanımız beni makamına kabul ederek desteklerini gösterdi. Kendisine çok minnettarım. Bana İstanbul'daki maça geleceğini söylemişti. Belki yoğun gündemi nedeniyle gelemeyebilir. Ancak gelse de gelmese de sağ olsun var olsun" dedi.
Trabzonspor Futbol Takımı'nın Türkiye Kupası'nı kazanması ve Trabzonspor Basketbol Takımı'nın da Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesiyle Trabzonluların bu yıl iki büyük sevinç yaşadıklarını ifade eden Selçuk Aydın bir Trabzonlu olarak Cumartesi günü hemşerilerine üçüncü sevinci yaşatacağını vurguladı.
Selçuk Aydın, Kübalı antrenörü İsmael Antonio Salas'tan da övgüyle bahsedere, "Keşke onunla daha önceleri de çalışma fırsatı bulsaydım. Mükemmel bir insan ve çok başarılı bir antrenör" diye konuştu.
Selçuk, boksun efsane ismi Mike Tyon'a benzetilmesinin ve 'Mini Tyson' lakabıyla anılmasıyla ilgili olarak ise, "Mike Tyson'ın resimleriyle büyüdüm. Tabii ki o boksun efsane ismi ancak onun dönemi geçti. Mike Tyson'la ABD'de tanışma fırsatım oldu. O iyi bir insan ve iyi bir Müslüman. Ancak şimdi ben varım. Eskilerin düştüğü hatalara düşmeyeceğim"
TÜRK BOKS TARİHİNDE BİR İLK
Ünlü Kübalı antrenör İsmael Antonio Salas ve kondisyon antrenörü Jorge Rojas ile birlikte Amerika'nın Miami kentinde bu önemli karşılaşmaya hazırlanan Selçuk, şu anda İstanbul'da hafif idmanlarla maç gününü bekliyor. Türk tarihinin en önemli boks gecesinde ringe çıkarak tarih yazmaya hazırlanan Selçuk Aydın, bu karşılaşmayı kazanması durumunda Türk tarihinde bir ilke imza atarak dünya şampiyonluğunu kazanmış olacak.
Dünya Boks Konseyi'nin (WBC) sıralamasında ikinciliğe yükselme başarısını gösteren Selçuk Aydın'ın 5 Haziran gecesi İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacağı karşılaşmanın biletleri Biletix'te satışa sunuldu. Bu önemli gecede dünya boks otoritelerinin gözü İstanbul'da yapılacak olan bu muhteşem boks maçında olacak. Mücadele dünyadaki birçok televizyon kanalından naklen yayınlanacak.
NAKAVT MAKİNESİ SELÇUK AYDIN
Yaklaşık iki ay önce Selçuk Aydın'ı makamına kabul ederek görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da maça geleceğini açıklamıştı. Nakavt makinesi Selçuk Aydın, bu güne kadar çıkmış olduğu 19 karşılaşmanın hepsini kazanırken, bunlardan 15'ini nakavtla kazanmış bulunuyor. Boksörümüz, bu güne kadar Avrupa Şampiyonluğu ve Kıtalararası şampiyonluklarını kazanma başarısı gösterdi. Kanada'da boks yaşamını sürdüren Rumen rakip Ionut Dan Ion ise, profesyonel arenada çıktığı 26 maçtan hepsini kazanmış ve bunlardan
14'ünü nakavtla sonlandırdı. Rakip bugüne kadar Dünya Şampiyonluğu ve Kıtalararası Şampiyonlukları yaşamış olan tecrübeli bir isim.
Boks alanında yayın yapan ve dünyanın en prestijli internet sitesi olarak kabul edilen Boxrec bu dev geceyi dört yıldız ile ödüllendirerek dünya çapında ne kadar önemli olduğunu özellikle vurguladı.
(ERS-ERS-S)