Trabzonspor Yurtdışı Kampına Kadar Yabancı Oyuncu Transferini Bitirmeyi Planlıyor

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, sezon öncesi yurtdışı kampına kadar yabancı oyuncu transferini bitirmeyi planladıklarını söyledi.

  Yapılan transfer çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Hacısalihoğlu , son iki yıldır iyi bir kadro oluşturmaya gayret ettiklerini hatırlattı .
Önceki sezon şampiyonluğu son hafta kaybettiklerini , bu sezon ise Türkiye Kupası ' nı alan ligde 5 . olan ve lig şampiyonunu belirleyen bir kadro ile mücadele ettiklerini ifade eden Hayrettin Hacısalihoğlu , " Bu kadroda eksik kalan mevkileri yeni sezon için tamamlamak gerekiyor . Teknik kadromuzun değerlendirmesi , teknik elemanların fikir vermesi hep aynı konuda birleşti . Defansın göbeğine bir oyuncu , birde gol bölgesine veya orta sahaya oyuncu takviyesi yapmayı planlıyoruz . Yönetimimiz ve izleme
komitesindeki arkadaşlarda bu anlamda araştırmalar yaptılar . Golcü yada orta saha elamanı anlamında arzu ettiğimiz anlamda bir oyuncuyu tespit edemedik . Ancak defansta tespit ettiğimiz oyuncuyla sözleşme imzalayarak kadroyu güçlendirdik . Umuyoruz ki çok fazla uzamadan yurt dışındaki kamp başlamadan yabancı oyuncu hakkımızı değerlendirerek kadroyu güçlendirmiş oluruz " dedi .
Portekizli golcü Makakula veya İtalyan futbolcu Luca Toni ' nin aradıkları forvetler olmadığını belirten Hacısalihoğlu " Bizim alacağımız yabancı kadroda bulunsun , alternatifi olsun diye değil mutlaka tartışılmaz oynayacak . Görüşülen oyuncuların durumları bize uygun gelmedi . Yüksek maliyetli bir oyuncu katarak iç dengeyi bozamayız . Rahatsızlık çıkarabilir . Bize uygun oyuncu araştırması yapıyoruz . Uygun bir oyuncu bulursak alırız . Yoksa başkanımızın dediği gibi oyuncu transfer ederek kadroya zafiyet
vereceksek , kadroda bir huzursuzluk ortaya çıkacaksa oyuncu katmayız " diye konuştu .
Arjantinli futbolcu Gustavo Colman ' ı ve Cale ' yi iyi bir teklif gelmesi halinde gönderilmelerinin düşünülebileceğini kaydeden Hacısalihoğlu şunları söyledi :
Colman için bizim reddedemeyeceğimiz bir transfer teklifi gelirse profesyonel şartlar altında değerlendirilir . Verilen oyuncunun yerine başka bir oyuncu alınarak kadronun gücünün azalmaması sağlanır . Öyle bir durum olmadığı için bizde olabilecek ihtimaller üzerine fikir yürütmemek için bu konuda bir şey söyleyemeyiz ama Cale geçen sezonun sonuna doğru kendisine yurt dışından bazı teklifler geldiğini bize iletmişti . Gitmek için müsade istemişti . Bizde tüm oyuncularda olduğu gibi ona da ' Gelecek istekleri
kulübe bildir . Kulübün şartlarına uygun olursa sen de gitmek istiyorsan değerlendiririz . Yoksa biz senden memnunuz burada devam edersin ' demiştik . O da burada devam etme yönünde fikrini pekiştirdi . "
Takımdaki en eski yabancı futbolcu olan İbrahima Yattara ' nın durumu ile ilgili olarak ise Hacısalihoğlu , " Geçen sezon uzun süren bir sakatlık geçirdi . Takımda yerini alamadı . Yatara ' nın kalitesi , oyun gücü ve takıma sağladığı katkı herkesçe biliniyor . Oynadığı zaman vazgeçilmez , rakipler üzerinde son derece etkili olan bir oyuncu . Umuyoruz eski halini sezon başında başlayarak sürdürür " dedi .
Hayrettin Hacısalihoğlu , Dünya Kupası maçlarını takip ettiklerini belirterek " Teknik adamlarımız takip ediyor ve izliyor . Buralarda düşündüğümüz anlamda önerecekleri ve kulübün alabileceği ve transferi mümkün olabilen bir futbolcu olursa alabiliriz . Özellikle şu takımda şunu takip edelim diye görevlendirdiğimiz , ya da beklenti içinde olduğumuz bir oyuncu yok " açıklamasını yaptı .
Kombine biletlere ilgili olmaması ile ilgili olarak ise Hacısalihoğlu , şu ifadeleri kullandı :
" Taraftarlarımızın kombine biletlere rağbet edeceklerine inanıyoruz . Bunun için zaman var ama diğer iddialı takımlar gibi Trabzonspor sevenlerinin kombineye rağbet etmesini bekliyorduk . Kombine kartların ekonomik girdisinden çok bizim için . Trabzonspor taraftarlarının olaya sahiplenmesi , beklentileri ve arzularını görme açısından son derece önemli . Başkanımız da bu konuda alınganlık gösteriyor . Taraftar şehir , böyle bir arzu ve istek içersinde değilse bunca zahmetlere ve yapılan transferlere gerek yok
diye düşünüyor . Ben Trabzonspor taraftarlarının , sevenlerinin en kısa zamanda rakiplerimizi yakalayacağımız düzeyde kombine talepleri olacağını ve stadyumu dolduracaklarına inanıyorum . "
( GÖK-ÖS-ERS-S )