Nba'de Şampiyon Lakers

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2009-2010 sezonunun şampiyonu Los Angeles Lakers oldu.

  NBA ' de sezonun şampiyonunu belirleyecek final serisinin 7 . ve son maçında rakibi Boston Celtics ' i 83-79 yenen Los Angeles Lakers mutlu sona ulaştı . Staples Center ' da oynanan ve toplam 18 bin 997 seyircinin izlediği karşılaşmada rakibini deviren Lakers , son 3 sezonda 2 . kez şampiyonluk yüzüğünü takarken NBA tarihinde ise 16 . kez bu sevinci yaşadı . Lakers , üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşırken Boston Celtics ' le NBA tarihi boyunca karşılaştığı 12 . final serisinden ise 3 . kez şampiyon olarak ayrıldı .
2004/2005 sezonun beri ilk kez 7 . maça kalan final serisine Boston Celtics iyi başladı . İlk çeyrekte Kevin Garnett ve Rasheed Wallece ' la etkili olan konuk ekip çeyreği 23-14 önde tamamladı . İkinci çeyrekte de etkisini sürdüren konuk takım Lakers ' ın farkı kapatmasına izin vermedi ve devreyi 40-34 önde kapattı .
Karşılaşmanın ikinci yarısının başında da tutuk bir oyun ortaya koyan Lakers ' lı oyuncular daha sonra ise açılmaya başladı . Kobe Bryant , Pau Gasol , Ron Artest ve Lamar Odom ' un maça ağırlığını koymasıyla farkı kapatmaya başlayan Lakers bitime 6 dakika kala Kobe Bryant ' ın kullandığı serbest atışlarda rakibini geçti ve skor üstünlüğünü ele geçirdi . Bu dakikadan sonra Boston ' ın farkı kapatmasına izin vermeyen ve hata yapmayan Lakers maçı 83-79 kazanarak seride durumu 4-3 yaptı ve üst üste ikinci kez NBA
şampiyonluğuna ulaştı .
EN DEĞERLİ OYUNCU ( MVP ) YİNE KOBE BRYANT
Lakers ' ın süper yıldızı Kobe Bryant 23 sayı , 15 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yaptı ve hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu . Kobe Bryant ayrıca karşılaşma sonrası final serisinin en değerli oyuncusu ( MVP ) ödülüne layık görüldü . Yıldız basketbolcu geçtiğimiz yıl da serinin en iyisi seçilme başarısı göstermişti . Ron Artest ' in 20 sayı ürettiği Lakers ' ta , İspanyol yıldız Pau Gasol de 19 syaı , 18 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yapan bir başka isim oldu . Derek Fisher 10 sayı üreterek
karşılaşmayı çift hanelerde noktalarken , oyuna kenardan dahil olan Lamar Odom da 7 sayı , 7 ribauntla oynadı .
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve 3-2 öne geçtiği seride şampiyonluğu rakibine kaptıran Boston Celtics ' te ise maça ilk 5 başlayan oyuncuların tümümün karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktalaması galibiyet için yeterli olmadı . Paul Pierce 18 sayı , 10 ribaunt ve Rajon Rondo 14 sayı , 10 asistlik başarımlarıyla ' double-double ' yapan isimler oldular . Kevin Garnett 17 sayıyla maçı tamamlarken , Ray Allen 13 , Rasheed Wallece ise 11 sayı üreterek skora katkı sağladılar .