NBA 2009-2010 sezonunun şampiyonu LA Lakers oldu

NBA final serisi 7. maçını 83-79 kazanan Los Angeles Lakers, 2009-2010 sezonunun şampiyonu oldu.

  NBA tarihinin en başarılı iki takımının finaldeki son kapışmasında gü ; len taraf 83-97 ' luk skorla Los Angeles Lakers oldu ve NBA ' de 2009-2010 sezonunun şampiyonluk yü ; zü ; ğü ; nü ; taktı .

Son 3 yılda 2 . kez finallerde karşılaşan iki ekibin 7 . ve son buluşmasının ardından Los Angeles Lakers tarihinin 17 . şampiyonluğunu ilan ederken , Boston Celtics ise şampiyonluk sayısını 19 ' a taşıyamadı .

1978 ' den beri ' 7 . maç ; a taşınan hiç ; bir final serisini misafir takımın kazanamaması ' geleneği bu yıl da bozulmazken , Lakers rakibiyle girdiği 12 . final serisi mü ; cadelesinden 3 . kez galip ayrıldı .

İLK Ç ; EYREKTE CELTICS RÜ ; ZGARI


Son 5 yılda ilk kez 7 . maç ; a taşınan NBA final serisinde 2009-2010 sezonunun son heyecanı Staples Center ' da yaşanırken , hava atışının ardından ilk sayı 3 . dakikanın başında Derek Fisher ' ın ü ; ç ; lü ; ğü ; yle geldi .

Pota altındaki sertlik daha ilk dakikalardan mü ; cadelenin seyri aç ; ısından belirleyici olacağını gö ; sterdi . Her hü ; cumun adeta ' son top ' havasında kullanıldığı mü ; cadelenin 5 . dakikasını Garnett ve Rondo ' nun sayılarıyla konuk ekip 10-7 ö ; nde geç ; ti .

Lakers ' ın sü ; per yıldızı Kobe Bryant , ilk basketini 8 . dakika geç ; ildiğinde bulurken , Celtics , Perkins ' in yokluğunda pota altı zaafını ilk ç ; eyrekte Garnett ve Wallace ' ın skorer kimliğiyle kapatmayı bildi . Periyodun son 5 dakikasında 13-3 ' lü ; k bir seri yakalayan Boston , ç ; eyreği 23-14 ö ; nde geç ; ti .

İlk ç ; eyrekte Rondo ' nun 4 asisti , Kobe ' nin 1/6 saha iç ; i isbaetiyle oynayabilmesi , Glen Davis ' in kenardan gelip 6 sayılık katkı yapması ve Garnett ile Gasol ' un 2 faule ulaşması dikkat ç ; ekti .

KOBE ' YE NE OLMUŞ?

Kobe , Odom ve Artest ' in ü ; st ü ; ste sayıları ikinci ç ; eyreğin başında Lakers ' a moral verirken , Celtics de 5 atışında topu ç ; embere sokamayınca Doc Rivers ' ın mü ; dahalesi gecikmedi . Ama bu molanın ardından da tablo değişmedi . Pota altında sahne alan Artest , 5 . dakika sonunda ev sahibini 25-23 ö ; ne geç ; irdi .

Rondo ve Garnett ' le rakibine cevap veren Celtics , Artest ' in bu bö ; lü ; mdeki 9 sayılık katkısı dışında Lakers ' ın dü ; şü ; k yü ; zdeli hü ; cumları sonrası tekrar ö ; ne geç ; ti . Ç ; eyreğin sonuna doğru 9-2 ' lik seri yakalayan konuk ekip , soyunma odasına 40-34 ö ; nde gitti .

İlk yarıda final maç ; ına damga vurması beklenen Kobe Bryant 3/14 saha iç ; i isabetyile oynarken , sahanın en skoreri 12 sayıyla Ron Artest ' di . İlk devre sonunda Lakers ribaundlarda 29-23 ö ; nde olmasına karşın , % 26 ile hü ; cum edince istediği ritmi yakalayamadı .

SAVUNMA İŞ BAŞINDA

İlk yarının başarılı isimleri Garnett ve Artest ikinci yarıya da etkili başlarken , ilk 2 dakika dolduğunda Rondo-Garnett ikilisi farkı ç ; ift hanelere ç ; ıkardı : 36-47 .

7-0 ' lık Celtics serisi Kobe ' nin sayılarıyla bozulurken , 5 . dakika sonunda Gasol farkı tekrar tek haneye ç ; ekti : 41-49 .

Ev sahibi savunmadaki ve ribaundlardaki başarısıyla oyunda tutunurken periyodun son 5 dakikasında rakibine 3 sayı şansı tanıdı . Hü ; cumda ise Kobe ve Gasol gibi yıldızların dışında beklenen katkı Artest ve odom ' dan geldi .

VE SON 12 DAKİKA


57-53 Celtics ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile girilen son ç ; eyrekte nefesler tutuldu . Final raundu Gasol ' un sayısıyla başlarken , İspanyol savunma ribaundlarıyla da takımını ayakta tuttu .

Kobe ' nin bitime 8 . 45 dakika kala 3 serbest atışı sayıya ç ; evirmesi hem kendisi adına moral olurken , farkı da 1 sayıya indirdi . Gecenin sü ; rpriz ismi Artest da 7 . 20 dakika kala durumu eşitledi : 61-61 . Son 6 dakikaya girilirken Rasheed Wallace ' ın 5 faule ulaşması Boston iç ; in tehlike ç ; anları anlamına geliyordu . Fisher ' ın ü ; ç ; lü ; ğü ; ve Kobe ' nin serbest atışlarıyla Lakers 6 dakika kala ö ; ne geç ; erken , ivme ev sahibine dö ; ndü ; . Gasol ' un serbst atışlarıyla bitime 4 . 30 dakika kala Lakers farkı 6 sayıya ç ; ıkardı .

Kalan bö ; lü ; mde karşılıklı basketlerle heyecan ' tavan ' yaparken , Rondo ' nun ü ; ç ; lü ; ğü ; bitime 15 saniye kala farkı ' ye indirdi . Ancak kazanan taraf 83-79 ' luk skorla Lakers oldu .

Bu skorla NBA final serisinde durumu 4-3 yapan Los Angeles Lakers 2008-2009 ' dan sonra 2009-2010 sezonunu da şampiyon olarak noktaladı .


( ntvspor )