Marsel İlhan Türk spor tarihine geçti

Milli tenisçimiz Marsel İlhan bir kez daha gururumuz oldu ve rakibini saf dışı bırakarak Wimbledon'da ana tabloya kalan ilk Türk oldu.

  Marsel İlhan , Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda ana tabloda yarışmaya hak kazandı . 11 numaralı seribaşı İlhan , 21 Haziran Pazartesi gü ; nü ; İngiltere ' de başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası elemelerinin 3 . turunda , Hırvat Roko Karanusiç ; ile karşılaştı . Rakibine 7-5 , 7-6 ( 7-4 ) ve 6-2 ' lik setlerle 3-0 ü ; stü ; nlü ; k sağlayan milli tenisç ; i , ana tabloya adını yazdırmayı başardı .

İlhan , elemelerin ilk turunda Belç ; ikalı Ruben Bemelmans ' ı 6-3 , 4-6 ve 6-1 ' lik setlerle 2-1 , ikinci turunda da Slovenyalı Aljaz Bedene ' yi 6-2 ve 6-4 ' lü ; k setlerle 2-0 yenmişti .

İlk kez Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda yarışacak olan milli tenisç ; i , geç ; en yıl ABD Aç ; ık ' ın , bu yıl da Avustralya Aç ; ık Tenis Turnuvası ' nın 2 . turunda elenmişti .

Marsel İlhan , bu yılki Fransa Aç ; ık Tenis Turnuvası ' nda ( Roland Garros ) ise 3 . eleme turunda yenilerek ana tabloya kalma başarısını gö ; sterememişti .


( ntvspor )