Diyarbakırspor Camiası Çetin Sümer'in Kararını Bekliyor

Diyarbakırspor eski Futbol Şube Sorumlusu Felat Hevedanlı, Diyarbakırspor'un kesinlikle sahipsiz kalmayacağını ve alternatif yönetim için yoğun bir çalışma olduğunu söyledi

  Diyarbakırspor eski Futbol Şube Sorumlusu Felat Hevedanlı , Diyarbakırspor ' un kesinlikle sahipsiz kalmayacağını ve alternatif yönetim için yoğun bir çalışma olduğunu söyledi . Hevedanlı , eski hakem Cem Papila ' nın alacağından dolayı Yeşil-kırmızılı kulübü icraya vermesinin ise düşündürcü olduğunu belirtti .
Diyarbakırspor camiası , Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer ' in yarın yapacağı açıklamaya kilitlendi . Sümer ' in kritik kararı öncesinde İHA ' ya açıklamalarda bulunan kulübün eski yöneticilerinden Felat Hevedanlı , mevcut durumun devam etmesi ve önlem alınmaması halinde Diyarbakırspor ' un çok kötü durumlara gidebileceği ve Bank Asya 1 . Lig ' de bile kalamayacağı uyarısında bulundu .
Diyarbakırspor ' un içinde bulunduğu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirten Hevedanlı , " Yaşanan büyük olumsuzluklara rağmen Diyarbakırspor , kesinlikle sahipsiz değildir . Diyarbakırlılar , mutlaka takımlarına sahip çıkacaklardır . Ancak , kulübün yükü çok ağırlaşmıştır . Antalyaspor maçından sonra yönetime talip olmuştuk . Keşke , o zaman doğru karar verilseydi , Diyarbakırspor bu noktalarda olmazdı " dedi .

" CEM PAPİLA KULÜBÜ İCRAYA VERDİ "
Çetin Sümer başkanlığındaki yönetimin görev devam edip etmeyeceğinin belirsiz olduğunu söyleyen Felat Hevedanlı , " Gelişmeleri yakından takip ediyoruz . Takımdaki futbolcuların yüzde 90 ' ı ayrıldı . Hepsi federasyona başvurdu . Yabancı futbolcuların çoğunun da FIFA ' ya başvurduğunu biliyoruz . Kulübün yükü çok ağırlaştı . Birçok yerden kulübe haciz işlemleri başlatılmış . Bir kulübün , Futbol Federasyonu ' na bağlı bir hakeme borçlanmasını şaşkınlıkla öğrendik . Resmi kayıtlara da ulaştım . Profesyonel bir hakem olan
Cem Papila , Diyarbakırspor Kulübü ' nü icraya vermiş . Bir kulübün , bir hakemle ne gibi alacak-borç ilişkisi olabilir ? Bu , hiç hoş bir durum değil . Bu olay , yönetimin yetersizliği anlamına geliyor " diye konuştu .
Diyarbakırspor ' un seven , kulübe gönül veren herkesin Çetin Sümer ' in kararını beklediğini ifade eden Hevedanlı , " Çetin Sümer , istifa mı edecek , devam mı edecek , kongre tarihi belirlenecek mi ? Net bir açıklamaya yaparsa , alternatif yönetim vardır . Diyarbakırspor ' u seven , kulübü iyi bilen , kulübe emeği geçmiş insanların şu anda yoğun bir çalışması var . Henüz , kamuoyuna deklare edilen bir borç listesi yok . Çetin Bey , bunları doğru temelde açıklarsa , çalışma yürüten arkadaşlarımız ona göre rota
çizeceklerdir . Diyarbakırspor , bölgeye hitap eden bir takımdır . Güney Doğu ' yu temsil etmektedir . Böyle bir takımı yönetmek kolay değildir . Bunun bilinçle hareket edilirse , böyle yanlışlıklar da yapılmaz . Mevcut durum devam ettiği takdirde , Diyarbakırspor , daha kötü durumlara gidebilir . Mutlaka önlem alınmalıdır . Şahsi hırs ve hesaplaşmalar , kulübün dışında tutulmalıdır . Diyarbakırspor ' un menfaatine olacak kararlar bir an önce alınmalıdır " dedi .
( EYB-EYB-S )