Candice Wiggins, Galatasaray Medical Park'ta

Bayanlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Galatasaray Medical Park, WNBA takımlarından Minnesota Lynx'te forma giyen Candice Wiggins ile kesin anlaşmaya vardı.

  Galatasaray Kulübü ' nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada , Galatasaray Medical Park ' ın , WNBA takımlarından Minnesota Lynx ' te top koşturan Candice Wiggins ile anlaştığı duyuruldu .
Candice Wiggins Kimdir?
ABD ' de Maryland eyaletinin sınırları içerisinde yer alan Baltimore kentinde 14 Şubat 1987 günü dünyaya gelen Candice Wiggins , WNBA öncesindeki lise ve üniversite kariyeriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı . California ' daki lise yıllarının tamamında okulunu ( La Jolla Country Day School ) Eyalet Şampiyonası ' na taşıyan Wiggins , üniversite kariyeri öncesinde iki şampiyonluk yaşadı . Altyapı kategorilerinde ABD Milli Takımı ' nda da forma giyen başarılı sporcu , aralarında Duke , UCLA , USC , Arizona ,
Tennessee , Connecticut ve Texas gibi prestijli okulların da bulunduğu tekliflerin içerisinden Stanford ' u seçerek yeni kariyerine başlıyordu . Wiggins , dört yıl boyunca Stanford Cardinal için oynayacaktı .
Genç yıldız , lise yıllarında basketbolun yanı sıra voleybol sporuyla da ilgileniyordu . Stanford , Wiggins ' e her iki spor için de burs vermişti . Cardinal , Wiggins ' in ilk senesinde normal sezonu 35 maçta 32 galibiyet alarak kapatıyordu . Ve son sekiz takım arasındaydı . Michigan State karşısında 76-69 kaybederek Final Four şansını yitiren Stanford Cardinal ' da maç başına ortalama 17 , 5 sayı üreten Wiggins , henüz ilk sezonun sonunda Pacific-10 Konferansı ' nın en iyi oyuncusu seçildi . Ve bunu başarıya ulaşan ilk
çaylak oldu . İkinci sezonunda da aynı performansı sürdüren yıldız oyuncu , bir kez daha Pacific-10 Konferansı ' ndaki en başarılı isim olarak öne çıktı . Ancak Stanford , yine Elite-Eight aşamasından öteye gidemedi . NCAA ' deki üçüncü sezonunda ayak bileğinden sakatlık yaşayan Wiggins , 2007 Pan American Oyunları ' nda ABD Milli Takımı ' nın formasını giydi .
2007-08 sezonunda Stanford ' daki dördüncü senesini geçiren Wiggins , 31 Ocak 2008 günü oynanan USC maçında 18 sayı üreterek Kate Starbird ' ü geçti . Ve Stanford Üniversitesi Tarihi ' nin en skorer oyuncusu olmayı başardı . 2 Mart 2008 günü ise Washington State karşılaşmasında 24 sayıyla oynayarak Lisa Leslie ' nin rekorunu kırdı .
NCAA ' deki en kuvvetli konferanslardan biri olan Pacific-10 Tarihi ' nin en skorer ismi oldu . 2008 NCAA Playoffları ' nda Stanford ' un UTEP ' i 88-54 yendiği maçta 44 sayı , 10 ribaund ve 8 asistlik bir performans gösteren Wiggins , takımını Sweet Sixteen ' e taşıdı . Bir sonraki haftada bir numaralı seribaşı Maryland ' in 98-87 mağlup edildiği maçta ise 41 sayı üretti . Stanford , 1997 yılından sonra ilk kez Final-Four ' a yükselirken ; Candice Wiggins , aynı NCAA sezonunda iki ayrı maçta 40 sayı barajını aşan ilk oyuncu
olmayı başardı .
2008 WNBA Draftı ' nda Minnesota Lynx tarafından üçüncü sırada seçilen Candice Wiggins , son iki sezondur Seimone Augustus ile aynı takım için mücadele ediyor . Avrupa kariyerine ise 2008-09 sezonunda İspanya ' nın Ros Casares Valencia takımında başlayan başarılı sporcu , geçtiğimiz sezonu Yunanistan ' da Sony Athinaikos formasıyla tamamlamıştı . ABD ' li oyuncu , Yunanistan temsilcisiyle Eurocup şampiyonluğu yaşadı .
ABD Milli Takımı ' nın 20 kişilik oyuncu havuzunun içerisinde bulunan Wiggins , şutör gard pozisyonunda oynuyor . Ve özellikle dış şutlardaki başarısıyla diğer oyunculardan ayrılıyor .
( BB-ERS-ERS-S )