Beşiktaş, Schuster İle 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Beşiktaş, dünyaca ünlü Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

  BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören , Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı , Basın Sözcüsü Mete Düren ve teknik direktör Bernd Schuster katıldı .
İmza töreninde konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören , Mustafa Denizli gönderilmeden anlaşma imzalandığı haberlerine tepki göstererek , " Bir hafta içinde dünyanın önde gelen teknik adamlarıyla görüşüp , şartları , karakteri ve altyapıya verdiği önemden ötürü sayın Schuster ' le anlaştık . Beşiktaş ' ımızın büyüklüğünü , Beşiktaşımızın tarihi gösteriyor . Beşiktaş ' ımızın büyüklüğünü plazalar gösteriyor . Taraftarımızdan , hocamızın arkasında , takımımızın arkasında onları desteklemelerini rica ediyoruz .
Bundan 1 ay önce Mustafa Denizli ' den rica ettim . ' Hocam çık yalan söyle ' dedim . Çünkü sen Türkiye ' de yaşamayacaksın , Türk futbolu içinde değilsin , bir daha burada da olmayacaksın , ' Çık ben hastayım de ' dedim . Sonra döndüm Sağlık Komitesi Başkanımız Mete Düren ' e , ' Kariyerin etkilenmezse sen de çık hocamız hasta diye yalan söyle ' dedim . O da ' Kariyerim önemli değil ' dedi , yalan söyledi . Türkiye ' nin en büyük hastane grubuna da ; ' Hocamızın tomografisini çekeceğiz lütfen boyayın ki damarında kanama görünsün '
dedik . Onlar da boyamayı kabul ettiler . Bu haberleri yakalayan basın ve muhabirleri de çok tebrik ediyorum . Çok büyük haber yakaladılar " şeklinde imalı ifadeler kullandı .
Schuster ' le Mustafa Denizli görevden ayrılmadan anlaşıldığı yönündeki iddialara da tepki gösteren Demirören , " Biz 4-5 kişiye dedik ki , ( doğru olanı söylemeyin ) . Daha sonra Schuster ' e de ( Burada doğrular sevilmiyor , sen de çık biz 1 ay önce konuştuk de ) dedik . O da doğruları söyledi , kendisine çok teşekkür ediyoruz . Tekrar Beşiktaşımız ' a hayırlı olsun " diyerek sözlerini tamamladı .
Daha sonra konuşan Schuster de Beşiktaş ' ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek , " O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki , bugün akşamüstü hemen antrenman yaptırmak istiyorum . Ancak şartlar itibariyle biraz daha beklememiz gerekiyor . Mutluluğumu bu şekilde ifade etmek istiyorum " dedi .
İspanya ' dayken karşı karşıya olduğu ve şampiyonluk yaşadığı Rijkaard ' a karşı galibiyet serisinin Türkiye ' de sürüp sürmeyeceği sorulması üzerine ise Alman teknik adam , " Bir futbol centilmeni Rijkaard ile aynı ligde olacak olmaktan sevinçliyim . Tabii ki benim de isteğim , Real Madrid ' de elde ettiğim başarıyı Beşiktaş ' ın başındayken de tekrarlamaktır " ifadelerini kullandı .
Schuster , Türk futbolu hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi :
" Geçmişte Türkiye ' de çalışan Aragones gibi hocalar nedeniyle Türk futbolu ve Beşiktaş ' ı izleme fırsatı buldum . Avrupa ' nın kariyerli hocalarının buraya gelmeleri de Türk futbolunun hangi seviyeye çıktığının , uluslararası başarıya ilerlediğinin işaretidir . Aynı şekilde Hiddink gibi kariyerli bir hocayla Türkiye ' nin uluslararası bir seviyeye geldiğini ve daha da ilerleyeceğini düşünüyorum . Siz gazetecilerin beni futbol oynarken gördüğünüzü bilmiyorum . Oyun karakterimi hocalığıma yansıtmak istiyorum . Topa
sahip , agresif , rakip sahada oynayan bir takım oluşturacağım . Oyuncularım oyundan keyif alırken , taraftarın da neşe ve keyifle eve dönmelerini isterim . Onlara da bunu aşılarım "
Bir soru üzerine İstanbul ' a gelmeden önce vatandaşı Christoph Daum ile görüşmediğini söyleyen tecrübeli teknik adam , " Kendisi ile konuşmadım ama kendisine çok güvendiğim kondisyon hocasından bilgiler elde ettim . Kendisine güvenim çoktur . Gerekli bilgileri buradan elde ettiğimi düşünüyorum " dedi .
Beşiktaş Yönetimi ' nin kendisiyle ilk görüşülme tarihini sorması üzerine Schuster , " İlk defa geçen hafta tanıştık ve tanıştığımız günden bu yana da sıkı bir diyalog içindeyiz . Oyuncular ve performansları , beklentiler hakkında sıkı bir işbirliği başlatmış durumdayız " dedi .
( BÇ-EYB-EYB-S )