Tff İle Kulüpler Birliği Toplantı Yaptı

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı'nı oluşturan kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelerek, uygulanması planlanan mali kriterlerle ilgili sunum yaptı.

  Federasyonun İstinye ' deki binasında yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda , UEFA ' nın uyguladığı kulüp lisans kriterlerinin Türkiye ' de uygulanmasını öngören çalışmayla ilgili kulüp başkanlarına bilgi verildi . Ankaragücü ve Gaziantepspor kulüpleri dışındaki tüm kulüplerin katıldığı toplantıda , Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener , Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de hazır bulundu .
Beşiktaş Kulübü ' nden ise toplantıya ikinci başkan Metin Keçeli katıldı . Gaziantepspor ' un toplantı için vakıf başkan vekili Göksel Gümüşdağ ' a vekalet verdiği bildirildi .
Toplantı sonrasında Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ , ortak basın toplantısı düzenledi .
Mali kriterlerle ilgili 3 aydır çalışma yaptıklarını belirten Arıboğan , toplantıda kulüplerle , sezon planlanması ve talimatlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi .
Arıboğan , UEFA ' nın kulüp lisans kriterlerini Türkiye ' de uygulamayı düşündüklerini ifade ederek , " Kulüplerin mali olarak geleceklerini planlayacakları ve daha dikkatli yönetecekleri mali prensipleri ve uluslararası standartların uygulanacağı bir çalışmayı paylaştık " dedi .
Toplantıda kulüpler yasası ile ilgili bir çalışma grubu oluşturduklarını anlatan Arıboğan , " Futbolda şiddet ve düzensizlikle ilgili yasanın bir an önce yasalaşması için fikir birliğine vardık . Bu konuyla ilgili ve mali kriterlerin uygulanması için çalışma grupları oluşturduk . Verimli bir çalışma yaptık , bu nedenle memnunuz " diye konuştu .
Lütfi Arıboğan , bir soru üzerine , futbol takviminde fazla değişiklik yapma şanslarının bulunmadığını belirterek , " Bu takvim içinde lig , Avrupa kupası , devre arası , Türkiye Kupası maçlarını oturtmanız gerekiyor . Bu arada iklim koşularından oluşacak yedek haftalarınızın olması gerekiyor . 15 Ağostos ' ta başlayacak olan takvimde çok fazla değişiklik yapamıyoruz " şeklinde konuştu .
Göksel Gümüşdağ ise getirilmesi düşünülen mali kriterlerin kulüplere uymayan yönlerinin bulunduğunu ifade etti . Gümüşdağ , " Bugün bir karara varmadık . Mali kriterlerin kulüplere uymayan yönleri de var . Kulüplerin istekleriyle ilgili tekrar bir toplantı yapıp , nihai bir karar verilebileceğini düşünüyorum . Kulüpler olarak isteklerimizi dile getirdik " dedi .
Gümüşdağ , futbolun sorunlarının toplantıda gündeme geldiğini belirterek , özellikle Sporda Şiddeti Önleme Yasası ' nın Bakanlar Kurulu ' nda imza aşamasında olmasından dolayı duyulan memnuniyetin dile getirildiğini anlattı .
Kulüp başkanlarının verilen para cezalarının yüksekliğinden yakındığını vurgulayan Gümüşdağ , Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ' in bu konuda yardımcı olma sözü verdiğini belirtti .
Gümüşdağ , federasyondan disiplin cezalarıyla ilgili temsilci ve gözlemci raporlarının çok açık bir şekilde kulüplere gönderilmesini talep ettiklerini kaydederek , bu konuda da olumlu yaklaşım aldıklarını söyledi .
Milli takım kamplarına giden sporcular için Futbol Federasyonu ' ndan günlük bir bedel talep edildiğini ifade eden Gümüşdağ , bu konuda federasyonun çalışma yaparak karar vereceğini anlattı .
Gümüşdağ , toplantıda futbol takvimiyle ilgili değerlendirme de yaptıklarını ifade ederek , " Özellikle oyuncuların tatil ile ilgili sıkıntıları var . Burada Türkiye Kupası büyük handikap yaratıyordu . Federasyona bu konuda çalışma yapıp , takvimin rahatlatılmasıyla ilgili ricada bulunduk " diye konuştu .
Öte yandan , Futbol Federasyonu , Kulüpler Birliği Vakfı ve yayıncı kuruluş Digitürk ' ün önümüzdeki günlerde yayın talimatlarıyla ilgili bir toplantı yapacağı bildirildi .
Kulüpler Birliği Vakfı ' nın ise 29 Haziran Salı günü Digitürk yetkileriyle bir araya gelerek önerileri dinleyeceği açıklandı .