Boston Celtıcs, Şampiyonluğun Kapısını Araladı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi 5. maçında sahasında Los Angeles Lakers'ı 92-86 yenen Boston Celtics durumu 3-2 yaptı.

  NBA ' de yılın en iyisinin belirleneceği final serisinde 5 . maça TD Garden Arena ev sahipliği yaptı . Boston Celtics ' le Los Angeles Lakers ' ı karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf 92-86 ' lık skorla Boston oldu . Toplam 18 bin 624 basketbolseverin izlediği karşılaşmada Boston adına 27 sayıyla oynayan Paul Pierce takımının en skorer ismi olarak galibiyette büyük pay sahibi oldu . Kevin Garnett 18 sayı , 10 ribaunt , 3 asist , 2 blok ile etkili bir oyun ortaya koyarken Rajon Rondo da 18 sayı , 8 asist , 5
ribauntla mücadele etti . İlginç üç sayı istatistikleriyle seriye damgasını vuran Boston ' ın yıldız şutörü Ray Allen ise maçı 12 sayı , 3 ribaunt , 2 asist , 1 top çalma ile tamamlarken 5/10 genel ve 0/4 üç sayı şut ortalamalarıyla maçı tamamladı .
Geceyi yenilgiyle kapatarak seride 3-2 geriye düşen Los Angeles Lakers ' ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant ' ın 38 sayı , 5 ribaunt , 4 asist , 1 top çalma , 1 blokluk başarımı galibiyet için yeterli olmadı . 12 sayı , 12 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yapan İspanyol Pau Gasol ise Lakers adına maçı çift haneli sayılarda noktalayan ikinci ve son isim oldu .
NBA ' de sezonun son iki şampiyonunu karşı karşıya getiren final serisinde 6 . karşılaşmaya Los Angeles Lakers ' ın sahası Staples Center ev sahipliği yapacak . Boston Celtics , Çarşamba günü TSİ 04 . 00 ' te oynanacak bu karşılaşmayı da kazanması halinde NBA ' de 2010 yılının şampiyonu olacak ve 18 . kez bu sevinci yaşayacak . Mücadeleyi Lakers ' ın kazanması halinde ise sezonun şampiyonunu yine Lakers ' ın ev sahibi olacağı serinin 7 . maçı belirleyecek .