Sırbistan 0-1 Gana

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Sırbistan ile Gana karşı karşıya geldi.Büyük bir heyecana sahne olan maçta Gana'yı galibiyete taşıyan gol 84. dakikada penaltıdan Asamoah Gyan'dan geldi.

  2010 Dü ; nya Kupası D Grubu ' nun aç ; ılış maç ; ında Sırbistan ile Gana kozlarını paylaştı . Pretoria , Loftus Versfeld ' deki maç ; ı Gana 1-0 galip tamamladı .

KRASİC SAHADA , APPİAH VE MUHTARİ YEDEK

Karşılaşmaya Sırbistan ideal kadrosuyla sahada yer alırken adı bir sü ; redir Fenerbahç ; e ile anılan Milos Krasic ilk 11 ' de yer aldı . Gana ' da ise , sakatlığı bulunan orta saha oyuncusu Muntari ve bir dö ; nem Fenerbahç ; e forması giyen Appiah mü ; cadeleye yedek kulü ; besinde başladı .

HEYECAN VAR GOL YOK

Maç ; a iki takım da istekli başladı . Taraflar , oyunun belirli dö ; nemlerinde ü ; stü ; n taraf olarak gö ; zü ; kü ; rken orta sahaların ç ; abuk geç ; ilmesi maç ; taki heyecanı arttıran etkenlerden oldu .

Sırbistan ilk yarıda kazandığı duran topları , Stankovic ve Kolarov gibi usta ayaklarla kullanarak tehlike yaratmaya ç ; alışırken Gana ise uzun toplarla Asamoah Gyan ile gol aradı ancak bu ç ; abalar ilk yarıda gol getirmedi .

YİNE HIZLI BAŞLADILAR

İkinci yarıda da taraflar golü ; dü ; şü ; nerek başladı . Gana ' nın zaman zaman yarattığı tehlikelere Sırbistan , topu Zigic ile buluşturarak yanıt vermeye ç ; alıştı .

Gana ' nın , son yarım saate girilirken yorulma sinyalleri vermesi Sırbistan ' ı oyunda ö ; n plana ç ; ıkartırken Afrika ekibi , ö ; ncelikle gol yememeye dayalı bir oyun tarzına dö ; ndü ; .

10 KİŞİLİK SIRBİSTAN SALDIRIYOR

Rakibinin geriye ç ; ekilip uzun toplarla etkili olmaya ç ; alıştığı dakikalarda , yine bir uzun top sonrası rakibini orta sahada faulle durduran Lukovic , ikinci sarı karttan kırmızı kart gö ; rerek takımını 10 kişi bıraktı .

10 kişi kalmasına rağmen , oyuna sonradan giren Lazovic ' in sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olan Sırbistan , dakikalar 79 ' u gö ; sterirken yine bö ; yle bir atak sonrası ceza sahası iç ; inde Krasic ile gole ç ; ok yaklaştı ancak kaleci Kingston bu pozisyonda kalesinde devleşti .

KUZMANOVİC TAKIMINI YAKTI

Sırbistan ' ın saldırdığı son 10 dakika iç ; inde Gana ' nın geliştirdiği bir atak sonrası sol kanattan gelen ortaya yü ; kselen Kuzmanovic eliyle topa dokununca hakem Hector Baldassi penaltı noktasını gö ; sterdi . 84 . dakikada kazanılan penaltıyı Asamoah Gyan gole ç ; evirdi ve 10 kişilik Sırbistan karşısında Gana ' yı 1-0 ö ; ne geç ; irdi .

Golü ; n ardından Subotic , Pantelic , Krasic ve Lazovic ile gol iç ; in saldıran Sırbistan , istediğini elde edemedi . Gyan ' ın uzatma sü ; resi iç ; inde bulduğu pozisyonda topu direğe nişanlayınca karşılaşma Afrika temsilcisi Gana ' nın 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle noktalandı .

Bu sonuç ; la , grup maç ; larına 3 puanla başlayan Gana , maç ; fazlasıyla liderliğe yü ; kseldi . Grubun diğer maç ; ı 21 : 30 ' da Almanya ile Avustralya arasında oynanacak .


SIRBİSTAN 0-1 GANA MAÇ ; SONA ERDİ

92 ' Direkten dö ; ndü ; ! Asamoah Gyan ' ın ceza sahası iç ; inde ç ; ektiği şut direkten dö ; ndü ; .
89 ' Prince Tagoe topu eliyle kontrol ettiği iç ; in sarı kartı gö ; rdü ; .
88 ' Subotic savunmasından uzun bir top gö ; nderdi . Mensah kafayla uzaklaştırdı .
87 ' Santradan sonra Sırbistan ç ; ok adamla beraberlik golü ; nü ; bulmak iç ; in ileri ç ; ıkmaya başladı . Gana ise tü ; m hatlarıyla savunmada .
84 ' Asamoah Gyan topu kaleci Vladimir Stojkovic ' un sağından ağlara gö ; nderdi .
84 ' GOOLL!! GOOLL!! Asamoah Gyan .
83 ' Kuzmanovic sarı kartı da gö ; rdü ; .
83 ' Ayew ' in sol kananttan yaptığı ortaya Kuzmanovic elle dokundu ve penaltı!
82 ' Penaltı!
80 ' Sırbistan ' ın kullandığı kornerde , savunmasından ileri gelen Vidic , rakip ceza sahası iç ; inde kafayı vurdu . Top direğin hemen ü ; zerinden dışarı gitti .
79 ' Net fırsat kaç ; tı! Lazovic sol kanatta topu kaptı . Lazovic yerden ceza sahasına pasını ç ; ıkardı . Pantelic atladı , Krasic gelişine ç ; ok sert vurdu , kaleci Kingson ç ; ıkardı .
72 ' Gana ' da Mensah kısa sü ; re yerde kaldı . Tekrar kalktı Mensah ve oyuna devam edebilecek .
71 ' İki takımda da yavaş yavaş yorgunluk belirtileri başladı . Hızlı ataklar bu dakikalarda yok .
70 ' Zorlu mü ; cadelede son 20 dakika . . .
63 ' Prince Tagoe rakip ceza sahası ö ; nü ; nde iki kişiden topu aldı ama faul dü ; dü ; ğü ; var . Serbest vuruş Sırbistan ' ın .
62 ' Sırbistan ' da oyuncu değişikliği . Nenad Milijas ' ın yerine Kuzmanovic girdi .
60 ' Direkten dışarıya! Sağ kanattan ceza sahasına gelen topa kale sahası iç ; inde Gyan iyi yü ; kselerek kafayı vurdu . Top direğin dışına ç ; arparak auta gitti .
58 ' Olmadı! Pantelic sol kanattan ceza sahasına harika bir orta yaptı . Kale sahası iç ; inde Zigic ' ten ö ; nce Mensah topu kontrol etti .
57 ' Pantelic sağ kanattan ceza sahasına girdi . Pantelic penaltı noktası ü ; zerine pasını ç ; ıkardı ama Jovanovic vuramadı .
56 ' Orta sahalar ç ; abuk geç ; iliyor . Her an bir gol olabilir .
55 ' Dede Ayew ceza sahası dışından kaleyi yokladı yine olmadı . Aut .
54 ' İkinci yarı oldukç ; a hızlı başladı .
53 ' Sağ kanatttan yapılan ortaya arka direkte Ayew iyi yü ; kselerek kafayı vurdu fakat yandan dışarıya .
52 ' Jovanovic kendi taşıdğı topla ceza sahasına girmek isterken , Isaac Vorsah tehlikeyi uzaklaştırdı .
47 ' Krasic sağ kanattan ortasını yaptı , ceza sahası iç ; inde Zigic ve Jovanovic dokunamadı .
46 ' İkinci yarı Sırbistanlı futbolcuların vuruşuyla başladı .

SIRBİSTAN 0-0 GANA İLK YARI SONA ERDİ

45 ' 4 . hakem 1 dakikalık uzatma oynanacağını gö ; sterdi .
44 ' Sırbistan ve Gana savunma arkasına attıkları toplarla gol arıyor .
43 ' Son dakikalarda orta sahalar ç ; abuk geç ; iliyor .
42 ' Tagoe rakip ceza sahası iç ; inde topla buluştu . Ancak Tagoe ' nin Lukovic ' e bir faulü ; var .
41 ' Ivanovic rakip yarı sahanın hemen ö ; nü ; nden Pantelic ' e uzun oynadı . Mensah , Pantelic ' in ö ; nü ; ne geç ; erek topu kaleci Kingson ' a bıraktı .
40 ' İlk yarıda normal sü ; reye gö ; re artık son 5 dakika . . .
39 ' Jovanovic hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi . Jovanovic pasını Pantelic ' e ç ; ıkardı . Pantelic ceza sahası dışında Stankovic ' e dö ; ndü ; . Stankovic ç ; ok sert bir şutu ç ; ekti , Kingson iki hamlede topu kontrol etti .
38 ' Jovanovic uzaktan kaleyi yokladı , Kingosn iç ; in ç ; ok kolay bir top oldu .
Evde , işte , yolda , tatilde . . . Spor dü ; nyasındaki gelişmelerden mahrum kalmayın . Sporx . com ' un zengin iç ; eriği , Sporx ' in mobil versiyonu olan m . sporx . com adresinden takip edin . Dilediğiniz yerde , dilediğiniz zamanda . . .
35 ' Nenad Milijas sol kanattan korneri kullandı . Kale sahası iç ; inde kısa sü ; reli bir karambol yaşandı . Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı .
34 ' Kwadwo Asamoah savunma arkasına uzun bir top gö ; nderdi . Gyan koştu ama top Vidic ' in kontrolü ; nde kaleci Stojkovic ' e gitti .
33 ' Bu dakikalarda Gana topla daha fazla oynayan taraf .
30 ' İlk yarıda yarım saatlik dilim golsü ; z geç ; iliyor .
29 ' Aleksandar Kolarov serbest vuruşta topa harika vurdu . Meşin yuvarlak ' 90 ' diye tabir edilen bö ; lgenin az farkla yanından dışarı gitti .
28 ' Zigic ' e yine hava topunda bir faul yapıldı . Sırbistan kaleyi cepheden gö ; ren bir noktadan serbest vuruş kullanacak .
25 ' Isaac Vorsah , Zigic ' e yaptığı sert mü ; dahale sonrasında sarı kart gö ; rdü ; .
24 ' Asamoah Gyan , sağlık gö ; revlileri tarafından dışarı alındı . Oyun yeniden başladı .
21 ' Boateng sol kanatta iki kişinin yanından ortasını yaptı . Gyan kafasının ü ; zerinde geç ; en topa dokunamayınca , kaleci Stojkovic iç ; in kolay bir top oldu .
20 ' Sırbistan ' ın ö ; nemli silahlarından biri olan ve adı Fenerbahç ; e ile de anılan Krasic bu dakikaya kadar pek fazla etikili olamadı .
19 ' Serbest vuruş kullandı . Savunmadan gelen John Mensah kafayı vurdu , dışarıya .
18 ' Zigiz kendi yarı sahasında Dede Ayew ' i dü ; şü ; rü ; nce sarı kart gö ; rdü ; .
16 ' Bu dakikaya kadar Sırbistan topu daha ç ; ok ayağında tutuyor . Gana ise hızlı oyuncularını etkili kullanrak ç ; ok ç ; abuk rakip ceza sahasına geliyor .
15 ' Asamoah sol kanattan korneri kullandı . Arka direğe gelen topu savunma yine kafayla uzaklaştırmayı başardı .
14 ' Kwadwo Asamoah kaleye şutunu ç ; ekti , savunmaya gelen Zigic topu kornere gö ; nderdi .
8 ' Dejan Stankovic serbest vuruşu paslaşarak kullandı . Sol kanatta Jovanovic ortasını yaptı , kale sahası iç ; inde savunma uzaklaştırdı .
7 ' Nenad Milijas sol kanatta gitmek isterken Prince Tagoe ' nin mü ; dahalesi sonucunda yerde kaldı ve faul!
6 ' İlk 5 dakika geride kalırken iki takımda tempolu bir oyun sergiliyor .
5 ' Krasic sağ kanatta topla birlikte ilerledi . Krasic ortasını da yaptı fakat doğrudan dışarıya gitti .
4 ' Asamoah Gyan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gö ; nderdi , ü ; stten dışarıya .
3 ' Tagoe gitmek isterken iki rakibinin mü ; dahalesi sonucunda yerde kaldı ve faul! Gana tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak .
2 ' Gana ' da da Anthony Annan ceza sahası dışından kaleyi yokladı . Bu şutta dışarıya gitti .
1 ' İlk atak Sırbistan ' dan geldi . Santra vuruşu sonrasında topu kapan Pantelic , ç ; ok uzaktan keleyi yokladı ama meşin yuvarlak az farkla dışarı ç ; ıktı .
1 ' Karşılaşma Ganalı futbolcuların vuruşuyla başladı . İki takımada başarılar .

Pretoria , Loftus Versfeld ' deki maç ; ı Arjantin Futbol Federasyonu ' ndan Hector Baldassi yö ; netecek .

Karşılaşmada iki takımın ilk 11 ' i belli oldu . İşte kadrolar . . .

SIRBİSTAN

Vladimir Stojkovic
Branislav Ivanovic
Nemanja Vidic
Aleksandar Lukovic
Aleksandar Kolarov
Milos Krasic
Dejan Stankovic
Nenad Milijas
Milan Jovanovic
Nikola Zigic
Marko Pantelic

GANA

Richard Kingson
John Pantsil
John Mensah
Isaac Vorsah
Hans Sarpei
Anthony Annan
Kwadwo Asamoah
Dede Ayew
Kevin-Prince Boateng
Asamoah Gyan
Prince Tagoe