Olimpik Gün Koşusu İstanbul'da Da Yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Olimpik Gün çerçevesinde Türkiye'de bugün 9 farklı ilde organize ettiği "Olimpik Gün Koşusu", İstanbul'da yapıldı.

TMOK Başkanı Togay Bayatlı'nın İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi önünde verdiği startla başlayan koşuya, yaklaşık 200 kişi katıldı. Koşu öncesi kayıt yaptıranlara tişört ve şapka verilirken, koşuya her yaştan sporseverin katıldığı görüldü. Kayıt yaptıran bazı sporseverler yürüyerek koşuya eşlik etti. İstanbul'daki 4 kilometrelik koşu parkurunda sporseverler, İstiklal Caddesi'ni geçtikten sonra Taksim'den Elmadağ'a çıktı. TRT binası yanından Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu yönüne ulaşıp, tekrar
Taksim Meydanı'na yönelen katılımcılar, Taksim Gezi Parkı'nda finişe geldi.
TMOK Başkanı Bayatlı ve bazı üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı da startta yer aldı.
TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 23 Haziran 1894 tarihinde kurulduğunu belirterek, "Her yıl bu dönemlerde dünyanın her yerinde Olimpik Gün Koşusu yapılmakta. Ancak dünyada ilk defa bir ülkede 9 kentte Olimpik Gün Koşusu yapılıyor. Bunun amacı, olimpik kültürü o ülkede tanıtmak" dedi.
Finiş sonunda sporculara yarışa katılım belgesi verildi.