Trabzonspor Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bazılarına göre başarılı, bazılarına göre başarısız sayılan bir sezon geçirdiklerini hatırlatarak "Sonuçta bir kupa aldık

  Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener , bazılarına göre başarılı , bazılarına göre başarısız sayılan bir sezon geçirdiklerini hatırlatarak " Sonuçta bir kupa aldık . Şaibelere çok güzel bir ders verdik . 2010 yılına iz bıraktık " dedi .
Trabzonspor Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 11 . 00 ' da Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu ' nda yapıldı . Toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Sadri Şener , bazılarına göre başarılı , bazılarına göre başarısız sayılan bir sezonu daha geride bıraktıklarını söyledi . " Sonuçta bir kupa aldık . Şaibelere çok güzel bir ders verdik " diyen Şener " O tarafı benim için önemliydi . Tabi ki beşinci olmak başarılı değildi . Ancak 2010 yılına iz bıraktık diyebiliriz " şeklinde konuştu .

Polonyalı futbolcu Arkadiusz Glowacki ile anlaştıklarını ve Salı günü bir aksilik olmazsa imzaya geleceğini kaydeden Başkan Şener " Çok sayıda oyuncu almayacağız , hocamızın önerisi doğrultusunda . Gelir gider dengesi konusunda şöyle küçük bir izahat vereyim ; 321 Milyon dolar ödenecek kulüplere yayın hakkından . Bizim payımıza düşecek olan aşağı yukarı 42 ile 55 trilyon arasında bir gelir . Bu sene galibiyete 750 , beraberliğe 375 bin lira verilecek . Performansa göre değişecek gelirler var . Bu paraları iyi
kullanmak istiyoruz . Trabzonspor ' un sırtının yere gelmesi mümkün değil . TrabzonCell ' le 60 bin kişiye ulaştık . Aşağı yukarı 60 bin lira kazanıyoruz aylık . Bunu 100 bin liraya çıkarmak istiyoruz " diye konuştu .
Başbakan Erdoğan ' ın Trabzon ziyaretinde Akyazı ' nın olabilirlik yüzdesini de görüşeceklerini kaydeden Şener " Bugün Başbakan ' la Akyazı ' nın olabilirlik yüzdesini görüşeceğiz . 600 dönüm arazi doldurulursa 135 dönüm Trabzonspor ' a tahsis edilecek . Havaalanına pist yapılacaksa oraya geçeceğiz . Yapılmayacaksa , daha önce Atay döneminde başlayan bir bina var . Orayı tamamlayacağız " ifadelerini kullandı .
Başkan Sadri Şener , Divan Kurulu toplantısına fazla ilgi olmamasına da sitem ederek sözlerini tamamladı .
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ise 30 yılını tamamlayan Divan Kurulu ' nun faaliyet raporunu okuyarak Divan Kurulu Toplantısı ' nın daha yüksek katılımla gerçekleşmesini arzu ettiğini belirtti . Trabzonspor Kulübü ' nün aidat ödemeyen üyelerinin sorun oluşturduğunu ifade eden Özbak " 20 bin üyemiz var diyoruz ama gereklerini yerine getirenler 6 bin dolayında .
Bugün herkes kredi kartı kullanıyor . Aidat ödemek kolay . Yani üyelerimiz sorumluluklarını yerine getirmeliler . Daha duyarlı ve özelli davranmaları arzumuzdur . Hak etmelerine rağmen 200 dolayında divan kurulu üyemiz tüzüğümüz gereği haklarını elde edememişlerdir . Duyarlı olanlar da vardı . Üyenin birinci sorumluluğu aidattır . 2008 ' de tüzük çalışması başlattık . Daha sonra yarım kaldı . Bunun sonuçlanmasına katkı sağlamanın faydalı olacağı düşüncesindeyim . Tüzük çalışmasında 14 kişi çalıştı . 63 saat çalıştı .
Ortaya bir taslak çıktı . Ancak hala duruyor " diye konuştu .
Özbak ' ın konuşmasının ardından Genel Sekreter Hasan Yener , kulübün faaliyetleri hakkında , Denetleme Kurulu Başkanı Kenan Atalay ise kulübün gelir ve gider tablosu hakkında divan üyelerine bilgi verdi .