Aıds İle Mücadelede Sporun Gücünden Yararlanılacak

Nike'ın Soweto'da hizmete açtığı yeni futbol merkezi birinci sınıf eğitim ve koçluk hizmeti sunacak

Nike'ın Soweto'da hizmete açtığı yeni futbol merkezi birinci sınıf eğitim ve koçluk hizmeti sunacak. Merkez, ayrıca yılda 20 bin genç futbolcuya futbol yeteneklerini geliştirme ve HIV/AIDS eğitimine karşı bilgilendirecek.
Brezilya Milli Takımı'nın ve Milan'ın genç yıldızı Alexandre Pato ve Güney Afrika Milli Takımı Eski Oyuncusu Shaun Bartlett, Güney Afrika'nın Soweto bölgesinde açılan Futbol Eğitim Merkezi'nin tamamlanışını kutlamak üzere NIKE INC.'in düzenlediği tanıtıma katıldı. Futbol Eğitim Merkezi'nin açılışı sırasında Güney Afrika hükümeti bakanlarına iş dünyası liderlerinin yanı sıra profesyonel sporcular da eşlik etti.
Güney Afrika Milli Takımı eski oyuncusu Shaun Bartlett, programa katılan gençlerin her aşamada başarılı olmaları gerektiğini belirterek, "Bu eğitim programının Güney Afrika'nın gelecekteki futbolcuları üzerinde bırakacağı olumlu etki yadsınamaz. Bu program oyuncuların tekniklerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve gerek sahada gerek saha dışında daha disiplinli olmalarını sağlayacak. Nihai amacımız programa katılan gençlerin bu sporun her aşamasında başarılı olmasıdır" dedi.

BİR ÇİFT BAĞCIKLA AIDS'LE MÜCADELEYE BAĞIŞTA BULUNULUYOR
Merkezin inşası, Nike'ın "Lace Up, Save Lives" kampanyası vasıtasıyla Afrika'daki HIV/AIDS ile mücadele etmek üzere sporun gücünü kullanmayı amaçlayan (RED) ile yakın zamandaki ortaklığının sonrasında gerçekleşti. Bir çift (NIKE) RED bağcık satın alındığında Nike, Afrika'da eğitim ve ilaç sağlayan ve tüm dünyadaki gençleri AIDS'le mücadeleye dahil etmek üzere sporun gücünü kullanan destek programlarına bağışta bulunuyor.
(NIKE) RED kampanyasının birinci turunda, ilk altı ayda elde edilen fonlardan bağış alacakların listesi Futbol Eğitimi Merkezi'nde açıklandı. 16 Afrika ülkesinden 26 farklı futbol organizasyonu, spor vasıtasıyla gençleri HIV/AIDS önleme konusunda eğitmeyi amaçlayan programlarını daha da geliştirmek için 450 bin ABD Doları tutarındaki bağışı paylaşacak.
Nike gerek Afrika'da gerek dünyada birkaç yıldır HIV/AIDS önleme programlarına yatırımda bulunuyor ve kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarıyla futbolu ve sporu ülke genelinde kalkınmanın bir aracı olarak kullanmayı amaçlayan işbirliğini sürdürüyor.