Teknik Direktör Hikmet Karaman'dan Türk Antrenörlere Destek

Teknik direktör Hikmet Karaman, "Türk teknik adamlara güven olsun, ligde her Anadolu takımının şampiyonluk şansı var" dedi.

  UEFA Pro Lisans kursu için Antalya ' da bulunan teknik direktör Hikmet Karaman , Türk antrenörlere sahip çıktı . Yabancı teknik direktörlerle çalışan Fenerbahçe , Galatasaray ve son olarak Bernhard Schuster ile 2 yıllık anlaşmaya varan Beşiktaş için eleştirilerde bulunan Karaman , " Yani Türkiye ' de bir çok Türk antrenör var . Biz Beşiktaş ' a isterdik ki , Samet Aybaba getirilsin . Hepimiz Aybaba ' yı destekledik . Schuster , kaç senedir hiçbir kulüple çalışmıyor . Türk antrenör , birkaç sene çalışmadığı taktirde 2 ligden
başlar . Yabancıların büyüklüğünü biz yaratıyoruz . İnter , Barcelona gibi büyük takımları seyrediyoruz . Yabancı teknik direktörlerin oyun içindeki taktiksel değişikliklerini çok eleştiriyorum . Bizler , kendi yerli teknik direktörlerimizi büyütelim . Gönül bunu istiyor " dedi .
Turkcell Süper Lig ' in 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ' de menajerlik görevini yapacak Aykut Kocaman ' ın , Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ' un yerine getirileceği haberlerine de değinen Karaman , " Fenerbahçe ' ye birileri gelip birileri gidiyor . Yabancı teknik adamla devam edeceksen istikrar olacak . Sürekli devam edeceksin . Ya da getirmeyeceksin . Aykut Kocaman ' ın , Fenerbahçe ' nin başına getirilmesini destekliyorum ve arkasındayım . Yerliye dönüş getiriliyor . Yabancı teknik direktörlerin Türkiye ' ye alışması
çok zor . Zira tempo ve kültürü çok farklı . Türk teknik adamlara güven olsun , ligde her Anadolu takımının şampiyonluk şansı var . Anadolu ' da şampiyonluğa oynayacak 5-6 takım var " ifadesini kullandı .