Gutıerrez, Yeni Sezona Hazırlanıyor

Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncusu Teofilo Gutierrez, yeni sezonda kendisini mutlaka göstereceğini söyledi.

  Kolombiya ' da özel performans antrenörü William Knie yönetiminde çalışmalarını sürdüren Teofilo , kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu . Yarım sezonluk dönemde kendimi pek gösterme imkanı bulamadığını belirten Kolombiyalı oyuncu , " Ancak kazandığımız kupa beni çok mutlu etti . Sezonun tamamlanmasıyla birlikte teknik heyetten aldığımız antrenman programı doğrultusunda burada antrenörüm nezaretinde çalışmalarımı sürdürüyorum . Yeni sezonda mutlaka kendimi göstermeliyim " dedi
Dünyanın hiçbir liginde bir sezonda 30 gol atabilmenin kolay olmadığını ifade eden Teofilo , " Bunu kendimi övmek için değil , gerçekçi bir tespit yapmak için söylüyorum . Kolombiya ligi , her sezon 5-10 oyuncunun büyük çıkış yaptığı , her oyuncunun ülke içinde büyük kulüplere , milli takıma ve Avrupa liglerindeki büyük takımlara gidebilmek için yarıştığı zor bir sahne . Her takım her takımı yenebiliyor ve hiçbir takım favori değil . Türkiye liginde futbol çok daha hızlı , savunma-hücum ve hücum-savunma geçişleri
arasındaki süre çok kısa . Ayrıca ilk kez ülkemin dışına çıktım . Bunun sonucunda bir uyum sorunu yaşadım . Ama artık bu geride kaldı . Yeni sezonda benden beklenenleri sahaya yansıtmaya çalışacağım " diye konuştu .
Kolombiya Milli Takımı ' nın Dünya Kupası bileti alamamış olmasının kendisi için hayli üzüntü verici olduğunu söyleyen Teofilo , sözlerini şöyle tamamladı :
" Eleme müsabakalarında iç sahada mutlaka kazanmamız gereken maçlarda puan kayıpları yaşadık ve Dünya Kupası ' na katılmaya çok yaklaşmışken şansımızı 2 puanla kaybettik . Fakat , geleceği kazanabileceğimiz , çok iyi temeller üzerine kurulmuş bir milli takıma sahibiz ve ben de bu takımın önemli bir parçası olarak , 2014 ' te , üstelik de Brezilya ' da düzenlenecek Dünya Kupası ' na katılmanın hayalini kuruyorum "
( GÖK-EYB-EYB-S )