Boston Bu Kez Lakers'a Geçit Vermedi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi 4. maçında Boston Celtics ile Los Angeles Lakers, TD Garden Arena'da kozlarını paylaştılar.

  NBA ' de final serisi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor . LA Lakers ile Boston Celtics arasındaki nefes kesen mücadelenin 4 . maçı Boston ' ın sahası TD Garden Arena ' da oynandı . Toplam 18 bin 624 basketbolseverin izlediği karşılaşmayı ev sahibi Boston Celtics 96-89 kazanarak seride durumu 2-2 ' ye getirdi . Boston ' ın galibiyetinde en önemli faktörü Nate Robinson , Glen Davis , Tony Allen ve Rashhed Wallece gibi kenar oyuncuları gösterdiler . Boston ' bench ' i 21 ' i dördüncü çeyrekte olmak üzere toplam 36 sayı üreterek
geceye damgasını vurdular .
Boston Celtics ' te 19 sayı , 6 ribaunt , 5 asistle oynayan Paul Pierce takımının en skorer ismi olurken , Glen Davis 18 , Kevin Garnett 13 ve Nate Robinson da 12 sayıyla takım adına skor ürettiler . Serinin 2 . maçındaki muhteşem performansının aksine 3 . maçtaki kötü oyunuyla dikkat çeken Ray Allen ise maçı 12 sayı , 5 ribaunt , 1 asistle tamamladı . Allen 4/11 genel şut ortalaması ile oynarken üç sayılık atışlarda 4 ' te 0 yaptı . Toplam 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Boston ' da Rajon Rondo da attığı 10
sayıyla skora katkı sağladı .
Geceyi mağlubiyetle kapatan Los Angeles Lakers ' ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant attığı 33 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu . Kobe ayrıca , 6 ribaunt , 2 asist , 2 top çalma ve 7 top kaybıyla mücadeleyi tamamladı . İspanyol yıldız Pau Gasol 21 sayı , 6 ribaunt , 3 asistle mücadele ederken , oyuna kenardan dahil olan Lamar Odom da 10 sayı , 7 ribauntluk başarımıyla takımına katkı sağladı .
İki takım arasında final serinin belki de en kritik karşılaşması Pazartesi TSİ sabaha karşı 03 . 00 ' te yine Boston Celtics ' in sahası TD Garden Arena ' da oynanacak .