Türkiye Görme Engelliler Goalball 1. Ve 2. Ligi Müsabakaları Çanakkale'de Başladı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Goalball 1. ve 2. Lig 1. devre müsabakaları Çanakkale'de başladı.

10 ilden 200 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen müsabakalar Anafartalar Spor salonunda düzenlenen açılış seremonisi ile start aldı. Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim, Gençlik Spor İl Müdürü Doğan Anşin, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan vekili Abdullah Çetin ile sporcuların katıldığı açılış saygı duruşu ve İstiklal marşı'nın okunması ile başladı. Açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Geçlik Spor İl Müdürü Doğan Anşin, Türkiye
Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun bu etkinliği Çanakkale vermesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, aynı müsabakaların 2. kademesine de talip olduklarını söyledi. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan vekili Abdullah Çetin da yaptığı konuşmada Yaklaşık 8 yıldır yapmakta oldukları Türkiye Goalball şampiyonasını bu sene ilk defa lig usulüne dönüştürdüklerini belirterek, "Bu liginde ilk ayağını Çanakkale'de yapmaktayız. Buraya Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Samsun,
Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Erzurum illerinden
23 kulübümüzün takımları geldi. Erkeklerde A ve B olarak adlandırılan 1. ve 2. Liginde 8 takım; kızlarımızda da sadece A yani 1. ligde 7 takım mücadele edecekler. Bu ilk defa yapmakta olduğumuz ligin ilk ayağının da Çanakkale'de yapılması bize ayrıca mutluluk veriyor. Ligin ikinci ayağının hangi ilde yapılacağı ise yönetim kurulu toplantımızın ardından belirlenecek. Bu 2 ayakta gerçekleştirilecek müsabakalar sonunda ligden düşen ve bir üst lige çıkan takımlar belirlenecek" dedi.
Öte yandan ligin ilk müsabakasında ise 1. ligde Ankara Mithat Enç ile Ankara Görenelerler karşı karşıya geldi. Ankara Mithat Enç rakibini 10'a 8 yenmeyi başardı. 2 ayrı salonda oynanan müsabakalar 13 Haziran tarihinde sona erecek.