Türkiye, Dünya Boks Ligi'nde Mücadele Edecek

Dünya Boks Birliği, Türkiye Boks Federasyonu ve Dünya Boks Ligi'nin Türkiye üye takımı olarak İstanbul temsilciliğini üstlenen Saran Holding yöneticileri üyelik sözleşmesini imzaladı.

Uluslararası Boks Birliği ve Uluslararası Amatör Boks Birliği tarafından organize edilecek olan dünya boks ligi maçlarının bir ayağı da İstanbul'da yapılacak.
İstanbul'da bir araya gelen Dünya Boks Birliği, Türkiye Boks Federasyonu ve Dünya Boks Ligi'nin Türkiye üye takımı olarak İstanbul temsilciliğini üstlenen Saran Holding yöneticileri üyelik sözleşmesini imzaladı. İmza törenine, Spordan Sorumlu Devlet bakanı Faruk Nafiz Özak, AİBA Genel başkanı Çinli Dr. Ching-Kuo Wu, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Saran Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile boks dünyasının önemli isimleri katıldı.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ligin Türkiye'ye ve İstanbul'a olumlu olarak çok şey katacağını vurgulayarak, "İstanbul ve Türkiye olarak çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu işin de altından kalkarız bu organizasyon Türkiye'ye ve İstanbul'a artı katkı yapacak"
Uluslararası Boks Birliği Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu, Organizasyonun sporcuların amatör kariyerlerini sürdürmeye yönelik büyük bir önemi olduğunu belirterek, "Profesyonel boks yapanların çok azı başarılı oluyor. Başarısız olanlar ise amatör boksa dönemiyorlar. Bizde bunun önüne geçmek için çaba harcıyoruz. Türkiye'de de büyük bir potansiyel var bu sebeple 12 şehir arasında İstanbul'u seçtik" dedi.
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, organizasyonun Türk boksuna ve sporcusuna ve antrenörlerine parasal olarak büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Amerika, Avrupa ve Asya olmak üzere 3 konfederasyonda organize edilecek ligin maçları 12 ayrı şehirde yapılacak. Amerika karşılaşmaları Chicago, Los Angeles, New York, Mexico City'de, Avrupa karşılaşmaları İstanbul, Paris, Milano ve Moskova'da olurken Asya karşılaşmaları ise Bakü, Astana, Delhi ve Pekin'de gerçekleştirilecek. Bu yılın Kasım ayında başlayacak olan Dünya Boks Ligi, 12 şehirden meydana gelen özel üye takımlarını oluşturarak lig karşılaşmaları şeklinde düzenlenecek.
Her bir kıta liginde dörder defa karşılaşacak ve toplam 12 maç sonunda kıta birincileri ve en iyi ikinci takım play-off'a katılmaya hak kazanacak.
Bu yılın Kasım ayı ile 2011 yılının Mart ayları arasında yapılacak olan karşılaşmalardan sonra 2011 yılının Nisan ayında play-off maçları oynanacak ve final 2011 yılının Mayıs ayında Çin'de Makau'da yapılacak.