İstanbul, Sporla Sağlıklı Nesillere Koşuyor

İstanbul'u büyük bir spor salonu haline getirme hedefi doğrultusunda spora ve sporcuya büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği İBB Spor A

İstanbul'u büyük bir spor salonu haline getirme hedefi doğrultusunda spora ve sporcuya büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği İBB Spor A.Ş., İstanbul'da herkesin spor yapmasını sağlayacak projeyle büyük bir adım attı.
Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru projesinin detayları İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı'nın yanı sıra Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırım Akın, Türk Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve İstanbul Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.
Proje kapsamında hafta içi 5 gün sabah 08:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında İBB Spor A.Ş.'ye bağlı 30 ayrı tesiste İstanbul çapında hizmet veriliyor. Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru projesi özellikle gününü televizyon başında harcamaktan sıkılan ev hanımları ve kahve köşelerinde vakit öldürmekten kaçınan emekliler tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca şu günlerde sınav stresleri sona ermeye başlayan ve yaz tatilini en iyi biçimde değerlendirmek isteyen öğrenciler ve çocuklar da projeye üst seviyede
ilgi gösteriyor.
Maddi olarak katılımcıları hiçbir şekilde yormayan Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru projesinin ilgi görmesinin en önemli nedenlerinden birisi de katılımcıların geniş bir yelpazede 9 ayrı branşta hizmetten faydalanabilmesi olarak gösteriliyor. Ekseriyetle ev hanımları, emekliler ve öğrencilerin oluşturduğu katılımcı profili yüzme, fitness, step-aerobik, pilates, savunma sporları, tenis, basketbol, futbol ve voleybol gibi popüler branşlarda kaliteli bir hizmet sunuyor.
Katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği İBB Spor A.Ş.'nin sunduğu olanaklardan kayıt yaptırmaları durumunda ücretsiz olarak 2 ay boyunca yararlanabilecekler. Dileyen katılımcılar bu 2 ayın sonunda yeniden kayıt yaptırarak tesislerdeki spor organizasyonlarından yararlanmaya devam edebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı toplantıda yaptığı konuşmada proje ile İstanbul halkını sporla iç içe olmasını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Halen 'Her ilçeye bir spor tesisi projesi' kapsamında bugüne kadar hizmete açılan 30'u aşkın spor tesisinde bulunan 8 futbol sahası, 41 halı saha ile 19 açık basketbol ve voleybol sahası, 13 yüzme havuzu, 22 tenis kortu, 16 spor salonu, 21 fitness, 18 step-aerobik, 21 dövüş sporları, 15 masa tenisi salonu ile 4 adet kamp ve
eğitim merkezinde yaklaşık 20 dalda uzman eğitimci ve antrenörler nezaretinde İstanbul halkına ve sporculara hizmet veriyoruz" dedi.
Büyük heyecan duydukları Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru projesiyle ilgili konuşma yapan İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise sözlerini şöyle sürdürdü "Çağdaş ve gelişmiş kentlerde gördüğümüz; sokaklarda yürüyen, koşan, her fırsatta yüzen ve spor salonlarına koşan sağlıklı bir kentin hayalini İstanbul'da da gerçekleştirmek için atılacak en önemli adımlardan birine Sporla Sağlıklı Nesillere Doğru projesiyle imza attık. Sporcu ve sağlıklı bir neslin yetişmesi hayalimize kavuşmak için
attığımız bu büyük adım, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, 7'den 70'e tüm İstanbulluları, sağlıklı bir geleceğe davet ediyor."