Fenerbahçe Acıbadem, Alman Voleybolcu Fürst İle Sözleşme İmzaladı

Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı, geçen sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda finaldeki rakibi olan İtalya'nın Bergoma takımından, Alman voleybolcu Christiane Fürst'ü kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı, Lioubov Sokolova'dan sonra Almanya Milli Takımı'nın önemli oyuncularından Christiane Fürst'ü de renklerine bağladı. Christiane Fürst için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen imza törenine Genel Sekreter Vedat Olcay ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar katıldı.
Törende konuşan Mehmet Ali Aydınlar, "Bugün daha önce ismini vermediğimiz yıldız bir oyuncunun transferini gerçekleştirdik. Bergoma'dan Christiane Fürst'ü transfer ettik. Biliyorsunuz güçlü bir takımımız vardı. Şampiyonlar Ligi'nde final oynamıştık. Amacımız gelecek yıl bu kupayı kazanmak. Bu nedenle güçlü bir takım oluşturuyoruz. Bu takımımızın en değerli oyuncularından bir tanesi de Fürst olacak" dedi.
Daha sonra konuşan Alman voleybolcu Christiane Fürst de, "Öncelikle burada ben, herkesin nezdinde Mehmet Ali Bey'e çok teşekkür ediyorum. Milano'ya gelip hem benle hem de menajerimle konuştu, çok teşekkür ediyorum. Niyetinin çok ciddi olduğunu anladım. Ben de ondan sonra çok fazla düşünmedim. Çok memnun oldum" diye konuştu.
Fenerbahçe'yi tercih etmesinin sebebi sorulduğunda ise Fürst, "Özellikle benim için çok büyük bir şans Fenerbahçe'yi seçmek. Mehmet Ali Bey'in benimle ilgilenip, transferi bitirmekte istekli olduğunu söyledi. Çok sıcak bir şekilde konuşuldu, ben de seçtim. Fenerbahçe, çok büyük potansiyeli olan bir takım. Türkiye'nin geleneksel voleybol takımlarından biri. Hedefleri, benim hedeflerimle örtüşüyor. Çok büyük bir taraftar kitlesine sahip, sıkıntı çekmeyeceğim. Başka teklifler de vardı ama en büyük neden
daha iyi yatırımları olması, takımın büyüklüğü ve Mehmet Ali Bey'in yakınlığı" diye cevap verdi. Daha önce Cannes'da Osmokrovic ile tanıştığını belirten Fürst, "Birçok oyuncuyla oynadım. Milli takımlar seviyesinde 7 senedir oynadığım için şanslıyım. Geçmişimde oynama fırsatı yakaladığım tüm oyuncular büyük" ifadelerini kullandı.
Daha sonra soruları cevaplandıran Mehmet Ali Aydınlar, "Biz Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupasını almak istiyoruz. Finaldeki rakibimiz bir başka Türk takımı olursa seviniriz" dedi. Dünyaca ünlü oyuncularla irtibata bir Türk menajer yardımıyla geçtiğini belirten Aydınlar, "Bir Türk menajer var. Benim arkadaşım ve bana danışmanlık yapıyor. Ben tüm transferleri onunla konuşarak yapıyorum. Tanıdığım 1 kişi var" diye konuştu.
Son olarak "Yarın 15.30'da Skowronska burada olacak. Yarın ayrıca başka sürprizimiz de olacak" diyen Aydınlar, Jean de Brant'in halen takımın teknik direktörü olduğunu ve kendisiyle önümüzdeki hafta görüşeceklerini de sözlerine ekledi.
(EYB-EYB-S)