Bank Asya 1. Lig'de Kulüpler 3 Yabancı Oyuncu Oynatabilecek

Bank Asya 1. Lig'de kulüpler 3 yabancı oyuncu oynatabilecek.

  TFF Yönetim Kurulu bugün İstanbul ' da yaptığı toplantıda , Bank Asya 1 . Lig takımlarının , 01 . 01 . 1987 ve daha sonra doğmuş olmaları koşulu ile 3 yabancı uyruklu futbolcu ile Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilmelerine ve oynatabilmelerine , bu futbolcular ile imzalanacak olan sözleşmelerin bitiş tarihinin maksimum 31 . 05 . 2013 olabilmesine , 2009 - 2010 sezonu sonunda Turkcell Süper Lig ' den düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu
hakkı kullanabilmelerine karar verdi .
Ayrıca , yabancı uyruklu futbolcular dışında , Bank Asya 1 . Lig takımlarının Azerbaycan , Kazakistan , Özbekistan , Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerini de karar bağladı .
Kulübün 2010 - 2011 sezonu sonunda Turkcell Süper Lig ' e yükselmesi halinde , 2011-2012 sezonunda sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların kulübün Turkcell Süper Lig yabancı uyruklu futbolcu kontenjanında sayılmasına , kulübün TFF 2 . Lig ' e düşmesi halinde , sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların müsabakalarda oynatılmamasına da karar verildi .