Tff 3. Lig'e Terfi Karşılaşmaları

TFF 3

TFF 3. Lig'e Terfi 1. Kademe D Grubu final maçında gülen taraf Kayseri Şekerspor oldu. Maçın normal süresinde, Mersin Toroslar Belediyespor ile yenişemeyen Şekerspor, uzatmaların ardından atılan penaltılarla bir üst tura yükseldi.
Adana'da, 5 Ocak Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya, Mersin Toroslar Belediyespor; Mehmet, Mahir, Eyyüp, Veli, Alper, Ekrem, Emrah, Yaşar, Memiş ve Ahmet on biriyle sahaya çıktı.
Kayseri Şekerspor ise Şıhhamit, İbrahim Ayyıldız, Ali Şahin, Gökhan Dursun, Cüneyt, Fatih, Ali Hayret, Ecevit, Gökhan Altıntaş, Kasım ve Emin onbiriyle sahadaki yerini aldı.
Bülent Çenet, Serkan Kırkyaşaroğlu ve Ender Zafer Oğlu'nun yönettiği D Grubu final maçında 90 dakika golsüz tamamlandı. 15'er dakikalık iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca karşılaşmanın galibini belirlemek için penaltılara geçildi. Yedişer penaltı vuruşunun kullanıldığı maçta yaptığı üst üste kurtarışlarla Kayseri Şekerspor'un kalecisi Şıhahmet maça damgasını vuran isim oldu. Karşılaşma penaltı golleriyle Kayseri Şekerspor'un lehine 5-4 tamamlandı.
Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Kayseri ekibi, final maçını izlemeye gelen az sayıda ki taraftarın yanına giderek uzun süre sevinç gösterisinde bulundu.
Maçın adamı olarak değerlendirilen kaleci Şıhahmet maçın ardından, "10 aydır buna hazırlanıyoruz. Bu azmin zaferidir. 2 maç sonra bu takımı 3. Lig'e çıkaracağız" diye konuştu.
Kayseri Şekerspor Teknik Direktörü Tugay Aydemir ise, "Bize güvenenlerin yüzünü kara çıkartmadık. allah'a şükürler olsun. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Umarım bu rüzgar bizi 3. Lig'e taşıyacak" dedi.