Kanarya, Başkent'te farklı kazandı

Süper Lig'de zorlu Ankaragücü deplasmanına çıkan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı geride bıraktı. Fenerbahçe, Başkent ekibini 3-0 gibi farklı bir skorla geçti.

Karşılaşmanın 23. dakikasında Mehmet Topuz'un golüyle 1-0 öne geçen Sarı Lacivertli ekip, ilk yarıyı da bu skorla üstün tamamladı. İkinci yarının hemen başında İspanyol golcü takımının ikinci golünü ağlara gönderdiğinde dakikalar 46'yı gösteriyordu. İkinci yarıda Alex'ten yoksun mücadele eden Fenerbahçe'de 67. dakikada Ankaragücü ağlarını havalandıran Cristian takımını iyice rahatlattı. Fenerbahçe mücadeleyi 3-0 kazanarak puanını 73'e yükseltti ve 72 puanlı Bursaspor'un önünde zirvedeki yerini korudu.

MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig’de Bursaspor ile şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe, Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağı maçta 3 puanı hedefliyor.

Hafta içindeki Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’a yenilen ve 27 yıllık kupa hasretine son veremeyen Fenerbahçe’de gözler tamamen şampiyonluğa çevrildi. İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi, ligde şampiyon olmak için Ankaragücü’nü yenip, son haftaya da lider olarak girmenin planlarını yapıyor. Fenerbahçe’de sakatlığı süren Brezilyalı oyuncu Andre Santos Ankara’ya getirilmedi.

Öte yandan, Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay’ın kısa bir süre önce hakem konusundaki iddiaları sonrasında Merkez Hakem Kurulu (MHK), karşılaşmaya Kuddusi Müftüoğlu’nu atadı.

Fenerbahçe'de 3 oyuncu sarı kart sınırında
Fenerbahçe’de, Ankaragücü maçı öncesinde 3 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Ligde 3’er sarı kartı bulunan Emre, Selçuk ve Gökhan Ünal, Ankaragücü karşısında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler. Cezalı duruma düşecek futbolcular ligin son haftasında, İstanbul’daki Trabzonspor maçında forma giyemeyecekler.

Ligde 8 maçtır yenilmiyor
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’a 3-1 yenilen Fenerbahçe, ligde ise 8 maçtır mağlup olmuyor.

Ligin 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bu karşılaşmadan sonra ligde yaptığı 8 maçta, 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve 22 puan topladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

92. Dakika
Hakem Kuddusi Müftüoğlu maçı bitiren düdüğü çalıyor. Fenerbahçe deplasmanda karşılaşmayı 3-0 kazanarak 33.haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 73'e yükselterek liderliğini sürdürüyor.
91. Dakika Cristian ceza sahası içine doğru arapasını attı ama top doğrudan kaleci Serkan'a geldi.
90. Dakika Karşılaşmada 2 dakika uzatma oynanacak.
89. Dakika Sapara sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.
88. Dakika Hürriyet uzak mesafeden kaleyi denedi, sert vuruş yandan az farkla auta gitti..
87. Dakika Ankaragücü'nün soldan kazandığı kornerde ceza alanı arka noktasına yapılan ortada Geremi'den gelen kafa vuruşunu Bilica çizgiden çıkarttı..
86. Dakika Kağan ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.
85. Dakika Ceza alanına Broggi'nin soldan ortasını Volkan karşıladı, dönen topa Kaan sert ama isabetsiz bir vuruş yaptı..
84. Dakika Murat Duruer sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Volkan çıkarak topu uzaklaştırdı.
82. Dakika Ankaragücü'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 25 numarayla Rothen Giren oyuncu 40 numarayla Kağan
81. Dakika Hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun düdüğüyle maç tekrar başladı.
80. Dakika Bu dakikalarda Ankaragücü taraftarları sahaya yabancı maddeler attığı için maça ara verildi.
79. Dakika Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği; çıkan oyuncu Gökhan Gönül, giren oyuncu Bekir İrtegün
77. Dakika Ankaragücü gole çok yaklaştı. İlhan Parlak sol çaprazda topla buluştu, ceza sahası içinde uzak köşeye plase vuruş yaptı, savunmada Bilica son anda kayarak topa müdahele etti ve mutlak bir golü önledi.
76. Dakika İlhan Parlak sol korner çizgisi yanında topla buluştu ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.
74. Dakika Fenerbahçe'nin üçüncü golü bulmasının ardından oyunda tempo iyice düştü.
73. Dakika Fenerbahçe'de Alex'ten sonra kaptan olan Emre oyundan çıktı. Kart sınırındaki Emre yerine Deivid oyunda, kaptanlık ise Selçuk'ta..
72. Dakika Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Serkan'da kaldı.
71. Dakika Fenerbahçe taraftarının bulunduğu tribünde bir kavga çıktı..
70. Dakika Özer sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Lugano yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
68. Dakika Fenerbahçe'de Cristian golden sonra aşırı sevinç gösterince Sarı Kart gördü.
67. Dakika GOOOOOOOOL (Cristian Baroni)
66. Dakika Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top az farkla üstten auta çıktı.
65. Dakika Ankaragücü'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 77 numarayla Mehmet Çakır, Giren oyuncu 11 numarayla Murat Duruer
64. Dakika Ankaragücü'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 81 numarayla Rajnoch Giren oyuncu 13 numarayla Darius Vassel
63. Dakika Geremi sağ kanattan ortasını yapmak isterken Vederson'un müdehalesi ile yerde kaldı. Ev sahibi takım faul bekledi ancak karar devam...
62. Dakika Vederson sağdan kazanılan serbest vuruşta direk kaleyi denedi, sert vuruş köşede Serkan'ın kucağında kaldı..
61. Dakika Muhammet Hanefi rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
60. Dakika Emre sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
59. Dakika Rothen sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Rajnoch yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
58. Dakika Sapara soldan ceza alanına derin pas gönderdi, Bilica'yla mücadelesinde Rajnoch yerde kaldı ama Kuddusi Müftüoğlu oyunu devam ettirdi.
56. Dakika Selçuk ileriye doğru uzun oynadı ama savunma Emre'den önce topu uzaklaştırdı.
55. Dakika Bu arada oyundan alınan Alex de Souza takım elbiselerini giymiş bir şekilde yedek kulübesine geldi..
54. Dakika Maçta tempo düştü.. Ankaragücü yine çıkmakta zorluk çekerken, Fenerbahçe kademede başarılı..
53. Dakika Ceza alanı arka noktasında Güiza'ya atılan pasta Geremi kademeye girdi ve topu kaptı..
51. Dakika Vederson ile Sapara'nın ikili mücadelesinin arından Fenerbahçe lehine serbest atış kararı verdil. İki futbolcu kısa süreli tartışma yaşadılar.
50. Dakika Bu kez Ankaragücü korneri kullandı. Kalesinden çıkan Volkan topa iki hamlede sahip oldu.
49. Dakika Rothen hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü
48. Dakika Sapara sağ kanattan topla çizgiye indi ama savunmada Bilica araya girerek topu kornere gönderdi.
47. Dakika Sağdan kazanılan köşe vuruşunda Emre arka direğe ortasını gönderdi, iyi yükselen Güiza kafayı vurdu, Serkan'ın elinden seken top ağlara gitti..
46. Dakika Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 10 numarayla Alex Giren oyuncu 16 numarayla Cristian
46. Dakika GOOOOOOOOL (Daniel Guiza)
45. Dakika Başkent'te ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı..
44. Dakika Ankaragücü sağ kanatta Sapara ile serbest vuruş kullandı.. Kale sahasında bir an yaşanılan karambolde altıpas içinde son olarak Vederson ayak koyup tehlikeyi uzaklaştırdı.
43. Dakika Fenerbahçe'de Lugano, İlhan Parlak'a arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü...
42. Dakika Volkan uzun bir kaleci degajı kullandı.. Alex'ten seken topu Vederson almak istedi.. Geremi araya girip topu kalecisine kazandırdı...
41. Dakika Ankaragücü yine uzun topla rakip kaleye gitmek istedi.. Broggi orta sahadan 18 yayı üzerine ortasını yaptı.. Lugano, İlhan Parlak'ın üzerinden kafayı vurdu.. Seken topu Vederson uzaklaştırdı...
40. Dakika Ankaragücü savunmasından uzun topla çıktı... Sağdan hareketlenen İlhan Parlak hava topu mücadelesinde Vederson'a faul yaptı... Vederson yerde kaldı... Serbest vuruş Fenerbahçe'nin...
38. Dakika Fenerbahçe rakip kalede Özer ile etkili oldu.. Emre şık bir hareket ile rakibinden sıyrılıp soldan bindiren Vederson'u kaçırdı.. Sambacı çizgiye inip ön direğe ortasını kesti... Özer altıpas üzerinde kafayı vurdu.. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.. Özer köşe atışı kararı bekledi... Hakem aut noktasını gösterdi...
36. Dakika Ankaragücü soldan rakip kaleye sokulmak istedi.. Broggi'nin çizgiden gönderdiği uzun pasta Rothen için ofsayt bayrağı kalktı.. Serbest vuruş Fener'in..
35. Dakika Ankaragücü savunmasında Broggi'nin geri pasını Serkan bir anda kale sahasında ayağının altından kaçırdı... Kaleye yönelen top yavaş olunca Serkan yetişip bir kaza golüne izin vermedi.. Gol olsa hayli konuşulacak bir pozisyon yaşandı...
34. Dakika Fenerbahçe ayağa paslarla rakip kaleye gitmek istedi.. Mehmet Topuz'un pasında Özer topla buluştuğu anda Mehmet Çakır ayak koyup topu kaptı.. Başkent ekibi baskılı oyunuyla Fenerbahçe'ye oyun kurdurmuyor.. Pozisyon olarak kıt olsada sahada inanılmaz bir üstünlük kurmak mücadelesi yaşanıyor..
32. Dakika Ankaragücü oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmış durumda... Sahada ve tribünlerde tansiyon yüksek.. Hemen hemen her pozisyon sonrası münakaşalar yaşanıyor... Orta sahada Emre topu rakibinden kaptığı anda hakemin faul kararı geldi... Yine itirazlar hakem yine oyuncuları uyardı...
30. Dakika Ankaragücü atağında Rothen ceza sahası dışından çok sert vurdu... Volkan'dan seken topu Rajnoch takip edip köşeden ağlara bıraktı... Tribünler gol sevinci yaşarken yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı... Ağlara giden top gol değeri kazanmadı... Hakeme itirazlar var... Ümit Özat gösterdiği tepki sonrası Kuddusi Müftüoğlu tarafından tribüne gönderildi...
28. Dakika Fenerbahçe yarı sahasından ayağa paslarla çıkmak istedi... Orta saha yuvarlağı üzerinde topla buluşan Alex, Hürriyet'ten sıyrıldığı anda arkadan müdahale ile yerde... Serbest vuruş Fenerbahçe'nin... A.Gücü'nde Hürriyet, Alex'e yakın bir futbol oynuyor...
27. Dakika Fenerbahçe'nin golünden sonra Ankaragücü daha çok adamla rakibinin üzerine gitmeye başladı.. Fenerbahçe bu dakikalarda sahasından çıkmakta zorlanıyor..
26. Dakika Ankaragücü rakip kaleye Hürriyet ile etkili gitti.. Bu futbolcu 18 yayı üzerindeki İlhan Parlak ile duvar pası yapıp kaleyi denedi.. Hürriyet'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
25. Dakika A.Gücü soldan Sapara ile köşe atışı kullandı.. Arka direğe inen topa Muhammed Hanifi vurmak istedi... Lugano rakibinn pozisyonunu bozmak için omuzuyla yüklendi... Top Başkentli oyuncan sekip auta çıktı.. Muhammed penaltı bekledi.. Fenerli futbolcular bu futbolcunun üzerine yürüdü.. Hakem araya girip tansiyonun yükselmesine izin vermedi..
24. Dakika Alex soldan köşe atışını kullandı... Arka direğe inen topa Mehmet Topuz yükselip kafayı vurdu.. Yerden seken topu Lugano vuracak gibi yapıp bıraktı... Ankaragücü savunması seyirci kalınca meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu... Kanarya bu golle Başkent'te 1-0 öne geçti..
23. Dakika GOOOOOOOOL (Mehmet Topuz)
19. Dakika Maçta tempo düşük... İki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil.. Karşılaşmadaki tek etkili pozisyon Alex'in 2. dakikadaki kaleyi bulmayan vuruşu oldu..
18. Dakika Emre Belözoğlu savunmanın arkasına ara pasını bıraktı... Güiza hareketlenmek istedi.. Ankaragücü savunması hata yapmadı... Ayak koyup topu karşıladı...
17. Dakika Karşılaşmada bir anda tansiyon yükseldi.. A.Gücü rakip yarı sahay uzun pasla gitmek istedi.. Lugano hava topu mücadelesinde İlhan Parlak'ın dirsek darbesine maruz kaldı... Uruguaylı oyuncu rakibinin üzerine yürüdü.. Diğer futbolcular araya girip ortalığı yatıştırdı...
16. Dakika Fenerbahçe rakip kalede Güiza ile etkili oldu... Soldan hızlı gelişen atakta Vederson sıfıra indiği anda kale sahasına etkili bir top kesti... Güiza altıpas üzerinde yükselip kafayı vurdu.. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.. İspanyol golcü uygun durumda kötü bir kafa şutu çıkarttı.
15. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz, Güiza'yı ceza sahasında topla buluşturmak istedi... Broggi yatarak topun geçmesine izin vermedi... Bu bölümlerde maç daha çok orta saha mücadelesi şekilde geçiyor..
14. Dakika Fenerbahçe soldan rakip kaleye hızlı gitti... Özer ceza sahasına uzun bir top kesti... Güiza hareketlendi.. Serkan penaltı noktası üzerine kadar çıkarak topu rakibinin üzerinden almayı başardı.
13. Dakika A.Gücü atağında Rothen sağdan hareketlenen Geremi'ye uzun bir pas çıkarttı... Vederson ayak koyup topu uzaklaştırdı...
12. Dakika Karşılaşmada ilk dakikalar iki ekibinde temkinli oyunuyla geride kaldı... Fenerbahçe ayağa paslarla rakip kaleye gitme çabasında... A.Gücü ise daha çok kanatları ve savunmanın arkasına atılan uzun toplarla gol bulma çabasında... Bu dakikada soldan gelişen Fenerbahçe atağında Vederson çarprazdan kaleyi denedi... Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
11. Dakika Fenerbahçe rakip kaleye Mehmet Topuz ile sokulmak istedi... Topuz 18 yayı üzerinde Güiza ile verkaç yapıp savunmanın arkasına sarkmak istedi... Güiza'nın pası hızlı olunca topu savunmanın kontrolünde auta çıktı.
10. Dakika A.Gücü soldan Sapara ile köşe atışını kullandı... Kale sahasına etkili gelen topu Volkan önce yumruklamak istedi.. Yükseklik kazanan topu Volkan çıkarak ikinci hamlede almayı başardı...
9. Dakika Ankaragücü atağı soldan etkili gelişti... Rothen, Gökhan Gönül'den sıyrıldığı anda yerden ön direğe ortasını kesti... Savunmadan seken top Volkan'ın çabasına rağmen kornere çıktı..
8. Dakika Fenerbahçe rakip yarı sahaya ayağa ile paslarla geçti... Selçuk'tan gelen topu Alex bekletmeden soldan bindiren Vederson'a bırakmak istedi.. Top kaygan zeminde hız kazanınca Vederson yetişemedi... Aut...
7. Dakika Fenerbahçe atağı solda hızlı gelişti... Özer ceza sahasına çalımlarla girdiği sırada Koray vücudunu kullanarak rakibinin pozisyonunu bozdu... Özer yerde kaldı... Hakem devam dedi.. Boşta kalan top Serkan'ın ellerinde kaldı..
6. Dakika A.Gücü bir kez daha soldan gelmek istedi... Rothen, çizgide Gökhan Gönül'den sıyrıldığı anda arkadan müdahale ile yerde kaldı.. Hakem serbest vuruşu Başkent ekibine verdi... Sapara serbest vuruşu 18 yayı üzerine kesti... Fenerbahçe savunması topu kafa ile karşıladı...
4. Dakika Ankaragücü sol kanattan Sapara ile serbest vuruş kullandı... Kale sahasına kavisli gelen topu Lugano iyi yükselerek kafayla uzaklaştırdı.
2. Dakika Fenerbahçe gole Alex ile çok yaklaştı... Gökhan Gönül sol kanatta topla ilerleyip 18 yayı üzerindeki Güiza'yı gördü... Güiza ceza sahasına hareketlenen Alex'e yerden pasını bıraktı... Kademede Hürriyet dengesini kaybedip yerde kaldı... Alex sırtı kaleye dönük pozisyonda dönüp yerden köşeye vurdu... Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı..
1. Dakika Karşılaşmaya Ankaragücü başladı... İki ekibe de başarılar..
Başkent'te kritik mücadele Ankaragücü'nün vuruşuyla başladı

ANKARAGÜCÜ-FENERBAHÇE

STAT: 19 Mayıs
SAAT: 20.00
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
YAYIN: Lig TV

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Geremi, Rajnoch, Broggi, Sapara, Hürriyet, Muhammet Hanefi, Rothen, Mehmet Çakır, İlhan, Vassell

TEKNİK DİREKTÖR: Roger Lemerre

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza

TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum