Fenerbahçe'de tüm hesaplar galibiyet üstüne

Türkiye Kupasını Trabzon'a kaptırarak 28. yıllık hasretini dindiremeyen Turkcell Süper Lig lideri F.Bahçe, bugün Ankaragücü ile kader maçına çıkıyor.

Fenerbahçe'de tüm hesaplar Ankaragücü’nü devirip şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak. Kanarya alacağı galibiyet ile Başkent ekibini destekleyen takipçisi Bursa'yı da üzmek istiyor.

Süper Lig'de bugün Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak olan lider Fenerbahçe, Ankara'dan 3 puanla İstanbul'a dönmek istiyor. Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'a yenilerek, 28 yıllık kupa hasretine bu yıl da son veremeyen ve taraftarlarını düş kırıklığına uğratan Sarı-Lacivertliler, ligde şampiyon olmak için Ankaragücü'nü yenip son haftaya da lider olarak girmeyi hedefliyor. Fenerbahçe, bugün Başkent'te adeta 6 puanlık maça çıkacak.

Zira İstanbul'un Sarı-Lacivertli ekibi, takipçisi Bursaspor'un bay geçeceği haftayı kayıpsız atlatmak için ter dökecek. Kanarya, aynı zamanda Ankaragücü ile gönül bağı bulunan ve bugünkü maçta Başkent ekibini destekleyecek Bursaspor'un da umutlarını boşa çıkarmanın peşinde koşacak.

Ligde son 8 maçını da kazanan Fenerbahçe'de ise Andre Santos'un sakatlığı dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Trabzonspor ile oynanan Türkiye Kupası final maçında takımdaki yerini alamayan Santos, Ankaragücü maçı için 18 kişilik kadroya alınmadı. Santos'un yerine Trabzonspor maçında olduğu gibi Vederson görev yapacak. Sarı-Lacivertli takımın bir başka sorunu ise Ankaragücü maçı öncesi 3 oyuncunun sarı kart cezası sınırında bulunması. Ligde 3'er sarı kartı bulunan Emre, Selçuk ve Gökhan Ünal, yarınki maçta sarı kart görürlerse, son haftada Trabzonspor'a karşı forma giyemeyecekler.

Bu arada kupa finalinde Trabzonspor'dan 3 gol yiyen Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, ligde ise 8 maçtır kalesinde gol görmüyor. Milli kaleci, Belediyespor ile 28 Şubat'ta yapılan 23. hafta maçının 83. dakikasında İskender Alın'dan yediği golün ardından, ligde son 8 maçta tam 727 dakikadır gole geçit vermiyor.

SARI KANRAYALAR AÇIK ARA ÖNDE

Fenerbahçe ile Ankaragücü lig tarihinde 94. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 93 maçta, Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 59-8 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 167 gole, Başkent'in Sarı-Lacivertli ekibi 58 golle karşılık verebildi.

9 MAÇTA 19 PUAN KAYBETTİ

Geçtiğimiz 3 sezonda Ankara kâbusu yaşayan sarı-lacivertliler bu süreçte 19 Mayıs Stadı’nda çıktığı 9 maçta tam 19 puan kaybetti. F.Bahçe, sadece 1 kez 3 puana -geçen yılki G.Birliği maçı (2-1)- ulaştığı Başkent deplasmanında 5 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

G.SARAY’I 3-0 YENDİ

F.BAHÇE’Yİ endişeye sevk eden bir diğer rakam ise A.Gücü’nün sahasında 4 Büyükler’e karşı ortaya koyduğu performans. Sarı-lacivertliler bu sezon evi 19 Mayıs’ta 4 Büyükler’le oynadığı 3 lig maçında da gol yemedi. Dahası G.Saray’ı 3-0, Trabzonspor’u da 1-0 yenen A.Gücü Beşiktaş ile de 0-0 berabere kalıp 7 puan topladı. Öte yandan F.Bahçe ile A.Gücü’nün Başkent’teki son 2 maçında beraberliğin bozulmadığını da unutmamak gerek.

Sahasında oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Ankara temsilcisi bu karşılaşmaların 3’ünü kazanırken, 5’inde de 90 dakika berabere noktalandı.

KURTARICI YİNE ALEX

TÜM Bu olumsuz istatistiksel rakamlara rağmen F.Bahçe’nin umudu Alex olacak.. Kaptan sarı-lacivertli takımdaki kariyerinde attığı 94 Süper Lig golünün 30’unu Ankara ekiplerine karşı attı. Alex’in G.Birliği’ne 9, Ankaraspor’a 8, A.Gücü’ne 7, Hacettepe’ye de 6 golü bulunuyor. F.Bahçe’nin kurtarıcısı sezonun ilk yarısında 3-2 biten A.Gücü karşılaşmasında 2 gol kaydetmişti.

MUHTEMEL KADROLAR

Ankaragücü: Serkan, Geremi, Koray, Muhammed Hanifi, Broggi, Mehmet Çakır, Hürriyet, Rojnoch, Rothen, İlhan, Vassell

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Gökhan Ünal (Güiza)

SAAT: 20.00
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
YAYIN: Lig TV