Eskişehirspor ile berabere kalan Sivasspor ligde kalmayı garantiledi

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Eskişehirspor, kendi sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Sivasspor, bu skorla ligde kalmayı başardı.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, "Bu sezonun evimizdeki son maçını Sivasspor'a karşı oynadık. Taraftarımıza galibiyet hediye etmek isterdik. Ama istediğimiz neticeyi elde edemedik. İstediğimiz pozisyonları değerlendiremedik. İlk golü beklemediğimiz bir anda yedik. Ancak, hakem çok kötü maç yönetti. Vermesi gerekenleri vermedi, verilmemesi gerekenleri verdi. Maçı daha iyi yönetebilirlerdi. Her iki takım için zor bir maçtı. Maçın sonucunda hakemin yaptığı hatalar etkili oldu" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Sivasspor için ligde kalmanın çok önemli bir olay olduğunu ifade ederek, "Geldiğim günden beri galip gelemedik, ama 6 haftadır yenilmeyerek beraberliklerle ligde kalmayı garantiledik. Ben sadece takımda bir ışık oldum. Bu takımın yeri burası değildi, daha yukarılarda olması gerekiyordu. 6 haftadır çoluk çocuğumuzdan ayrı kaldık, ama ligde kalmayı başardığımızdan dolayı mutluyum. Sivas'ta güzel bir sinerji oluştu, o da takıma yansıdı. Türkiye Süper Lig'in patentini, Eskişehirspor gibi bir takımla berabere kalarak almak çok güzel bir duygu. Ben bugüne kadar hakemlerle ilgili konuşmadım, bu geleneği bozmayalım" diye konuştu.

Eskişehirsporlu Alper Potuk, iki penaltılarının hakem tarafından verilmediğini öne sürerek, "Biz ilk 5'i hedefliyorduk. Hakem, biraz daha iyi olabilirdi" ifadesini kullandı.

Erkan Zengin de, özellikle ikinci yarı daha iyi oynadıklarını dile getirerek, "Hakemlerin yüzde 100 penaltı pozisyonlarını görmeleri gerekiyordu. Hakemin yüzünden hayallerimiz boşa gitti" şeklinde konuştu.

Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız ise, "Bugün aslında galip gelmek istiyorduk. 6 haftadır mağlubiyet almama gibi bir alışkanlık elde ettik. Eskişehir deplasmanından beraberlikle ayrılarak bugün ligde kalmayı garantiledik. Çok şükür. Önümüzdeki sene daha yukarılara oynamak istiyoruz" açıklamasını yaptı.