Balıkesirspor 13 Yıl Aradan Sonra 2. Lig'de

TFF 3

TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda Balıkesirspor kendi sahasında karşılaştığı Keçiörenspor'u 3-0 mağlup ederek 2. Lig'e çıktı. Büyük sevinç yaşayan taraftarlar maçın bitiş düdüğü ile beraber saha içine akın ederek stadyumu bayram yerine çevirdiler.

13 YILLIK HASRET SONA ERDİ
Balıkesirspor'un 2. Lig'e çıkması şehirde büyük sevince yol açarken kutlamalar ve coşku sokaklara taştı. 13 yıldan beri 3. Lig'den kurtulmak için mücadele veren Balıkesirspor nihayet bu hasrete son verdi. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği maçın sonunda başta Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan olmak üzere Belediye Başkanı İsmail Ok, milletvekilleri İsmail Özgün, Ahmet Duran Bulut, Cemal Öztaylan, Ergün Aydoğan, Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, İl Emniyet Müdürü
Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Muhittin Ateş ile binlerce taraftar Balıkesirspor'un başarısını alkışladı. Saha içindeki kutlamalarda taraftarlar Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel ve Belediye Başkanı İsmail Ok'u dakikalarca omuzlarında taşıdı.
Maçın ardından soyunma odasına giden Vali Yılmaz Arslan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, tüm futbolcuları yürekten kutlarken galibiyet primi olarak 20 bin TL sözü verildi. Maçın ardından değerlendirme yapan Vali Yılmaz Arslan, "1 yıllık emeğin sonucunu görmek çok güzel. 50 takımın olduğu Balıkesir'den 2 takımımızın (Balıkesirspor ve Bandırmaspor) birlikte 2. Lig'e çıkması büyük memnuniyet verici. Tablo çok güzel, hepsini tebrik ediyorum" dedi.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Balıkesirspor bunu çoktan haketmişti. Ne kadar sevinsek azdır. Bundan sonraki hedefimiz Balıkesirspor'u da asıl olması gereken yer bir üst ve nihayet Süper Lig'tir. El ele verip bunları da başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

BALKES VE BANBAN EL ELE 2. LİG'DE
Maçın ardından soyunma odasına giderek futbolcuları kutlayan Vali Yılmaz Arslan ve Belediye Başkanı İsmail Ok'un futbolculara 20 bin TL prim sözü verdiği bildirildi. Bu arada, Balıkesirspor ile aynı puan ve sıralamada bulunan Siirtspor da aynı anda kendi sahasında karşılaştığı Anadolu Üsküdarspor'u mağlup etmesine rağmen gülen takım Balıkesirspor oldu.
Öte yandan Balıkesir'den 2. Lig'e iki takımın birden yükselmesi ayrı bir sevinç kaynağı oldu. nceki hafta 2. Ligi garantileyen Bandırmaspor büyük sevinç yaşamıştı. Bugün de Balıkesirspor, 2. Lig'e yükselerek taraftarlarını sevince boğdu. Kentteki kutlamalar devam ediyor.