Trabzonspor'da Kupa Çoşkusu Sürüyor

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı 8

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı 8. kez kazanan Trabzonspor'da kupa kutlamaları düzenlenen köfte partisiyle devam etti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlamalarda, bin 500 kilo köfte tüketildi.
Trabzonspor yönetimi 48. Türkiye Kupası'nın kazanılması ve 8. kez bu kupayı müzesine getirmesi nedeniyle Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yanındaki Marina'da bugün (Cumartesi) geniş katılımla Akçaabat Köftesi Partisi düzenledi. 5 bine yakın taraftarın katıldığı şölende adeta gövde gösterisi yapılırken, taraftarlar kupayı kazanan kadroya büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Düzenlenen köfte partisine Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Başkanı Sadri
Şener, yöneticiler, Trabzonspor eski başkanlarıyla birlikte eski yöneticiler ve protokol üyeleri katıldı.
Taraftarlar ilk olarak kendileri için hazırlanan dev mangallarda pişirilen, yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki 26 bin köfteden tattı. Daha sonra horon ve kolbastı ekiplerinin gösterileriyle eğlenen Bordo-mavili taraftarlar, alanda kurulan standa çıkan futbolculara da büyük sevgi gösterilerinde bulundu.
EGEMEN: BU KUPA BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ
Taraftarlara takım adına konuşan Egemen Korkmaz, kazanılan Türkiye Kupası'nın bir kapanış değil aksine bir başlangıç olduğunu belirterek, "Kupayı kazandığımız için mutluyuz. Biz sorumluluklarımızın farkındayız ve bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Bunun sözünü şimdiden sizlere veriyorum. Bu kupa bizim için bir kapanış değil, başlangıç. İnşallah önümüzdeki sene de şampiyonluk kupasını burada hep beraber kaldırarak kutlayacağız. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık"
diye konuştu.
ŞENOL GÜNEŞ: BUGÜN BİR BAYRAMI KUTLUYORUZ
Taraftarın alkışlarıyla ve büyük sevgi gösterisiyle sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise yağmurda, çamurda kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti. Güneş, üzüntüyü ve sevinci aynı anda paylaşabilen bir camiaya sahip olduklarını belirterek, "Trabzonspor'un bir üyesi olmaktan çok mutluyum. Bugün bir sonuç alınmıştır ama sadece başlangıç olarak bir sonuç alınmıştır. Sonuçta emeği geçen yönetim, taraftar, teknik heyet, malzemeci, oyuncu ve medya olmak üzere herkese çok
teşekkür ediyorum. Bugün bir bayramı kutlamak istiyoruz. Sadece bu kupayı kazanmadık geleceğin ilk tohumlarını da attık. Bunun için bu değişime karar vermek gerekiyor ve şu an onun adımlarını atmaktayız. İyisiyle, kötüsüyle aldığımız tüm sonuçlar geride kaldı. Bugün değişimin ilk gününü yapalım. Geleceği aydınlık bir Trabzonspor yaratalım ve ona hep birlikte katkı yapalım" şeklinde konuştu.
"GÜNEŞ'LE BİRLİKTE BULUTLARI DAĞITTIK"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdaki her futbolcunun kaldırdıkları kupada payı olduğunu belirterek, "İsimleri tek tek söylemek doğru değil, tabi ki herkesin az ya da çok emeği var. Bu oyuncuların hepsi birer kahraman. Ama şunu özellikle söylemek istiyorum, takımdaki isimlerlerle birlikte bizde Onur'landık, oyuncumuzun ismi de Onur'du. Umut'landık, Umut'umuz vardı. Murat'landık, Murat'ımız vardı, Bizim Barış'ımız var, fair-play takımıyız. Egemenliğimiz zaten var. Biz fair-play'den sonra
sevgi oluşturan bir takımız. Şehrimize baktığımızda Mart ve Nisan aylarında bulutların ve sisin olduğu günlerdeyiz. Ama Güneş'in etkisiyle artık geride kalan bulutları görebiliyoruz. Bu isimlere isim olarak değil kişilik olarak güveniyorum. Sizin desteğinize ve size de güveniyorum" dedi.
SADRİ ŞENER: SENEYE DAHA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR
Şenol Güneş'ten sonra "En büyük başkan, bizim başkan" tezahüratlarıyla sahneye çıkan Başkan Sadri Şener ise gittikleri her yerde taraftar desteğini arkalarında hissettiklerini belirterek, "Hakikaten bize her yeri Trabzon gibi yaşattınız. Sizinle iftihar ediyorum. Basketbol takımıyla Pazar günü Trabzon'a bir kupa daha getireceğiz. Karadenizspor'umuz da inşallah Bank Asya'ya çıkar. Bizim elimizden bunlar geldi bunları yapabildik. Seneye inşallah daha büyük hedeflerimiz var. Onları yaparız. Şanlıurfa'da
Belediye Başkanımız, Valimizin bize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Trabzonsporlu olmak biraz da sorumluluk gerektiriyor. Satışa çıktığı anda kombine bilet, Trabzoncell hattı satışlarını, TS Clup satışlarını bütçeniz müsaade ettiği sürece desteklemenizi rica ediyorum" dedi.
YATTARA'DAN KOLBASTI ŞOV
Şener, teknik heyet ve futbolcular sahnenin önüne gelerek 48. Türkiye Kupası'nı havaya kaldırdı. Sadri Şener taraftarın coşkusuyla kolundan tuttuğu Yattara'yı pistin ortasına attı ve kolbastı oynamasını istedi. Gineli oyuncudan taraftarların tezahüratları eşliğinde uzun süre kolbastı oynadı. Daha sonra sanatçı İbrahim Can'ın verdiği konser esnasında Colman, Yattara, Engin ve Barış Memiş, horon oynadı. Bordo-mavili taraftarlarda büyük bir halka oluşturarak horon oynadı.
Futbolculara büyük bir sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar oyuncularla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Daha önce taraftarın büyük bir tepkisini çeken Umut Bulut, Fenerbahçe maçında attığı beraberlik golüyle kendini taraftara affettirirken, uzun bir süre taraftarlara imza dağıttı.
Trabzonspor'da kupa kutlamaları düzenlenecek gemi turu ile devam edecek.
(GÖK-ERS-ERS-S)