Tbmm Futbol Takım'ından Bursaspor'a tam destek

Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan'ın davetlisi olarak Sandıklı İlçesi'ne gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Futbol Takımı, Sandıklı Şöhretler Karması ile karşı karşıya geldi.

Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan'ın davetlisi olarak Sandıklı İlçesi'ne gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Futbol Takımı, Sandıklı Şöhretler Karması ile karşı karşıya geldi. Sandıklı Şöhretler Karması'nı 1-0 mağlup eden TBMM Futbol Takımı sahaya Bursaspor'un renkleri olan Yeşil-beyaz formalarla çıktı.

Sandıklı'ya kazanmak için geldiklerini belirten TBMM futbol takımı Kaptanı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Turkcell Süper Lig'de şampiyonun Fenerbahçe olmasını istediğini söyledi. Bursaspor'un şampiyon olacağına inandığını dile getiren Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ise TBMM Futbol Takımı oyuncusu milletvekillerinin büyük bir çoğunluğundan tam destek aldı. Sandıklı Şehir Stadı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kaptanlık yaptığı TBMM Futbol Takımı sahaya Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Burdur
Milletvekili Bayram Özçelik, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Erzurum Milletvekili Sadettin Aydın, Hatay Milletvekili Fevzi Sanverdi, Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'dan oluşan on biriyle çıktı. Afyon Milletvekili Zekeriya Aslan, maçın başlamasına birkaç dakika kala o an Şuhut İlçesi'nde bulunan Afyonkarahisar'lı Çevre ve Orman Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu'nu arayarak, maça davet etti. Bakan Mehmet Şimşek'le görüşen Bakan Eroğlu maça gelemeyeceğini söyleyince takımlar ısınma hareketlerini sürdürdü.

TBMM SANDIKLI'DA GÜLDÜ

Isınma hareketlerinde Bakan Mehmet Şimşek'in bir hayli gerisinde kalan milletvekilleri Bakan Şimşek'den bir iki kez yavaş koşmasını istedi. Bakan Şimşek'i durduramayınca aralarında konuşan vekiller, "Biz bakan hızına yetişemeyiz arkadaşlar, yavaş koşalım" diyerek şakalaştılar. Maça hızlı başlayan Bakan Şimşek'i eşi Esra Şimşek de izledi. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'un eşi Çiğdem Elibol ve milletvekili eşleriyle birlikte izleyen Esra Şimşek, maç izlerken çekirdek yemeyi de ihmal etmedi.
Aralarında Sandıklı'nın MHP'li Belediye Başkanı İsmail Elibol, Başsavcı Vekili Ömer Sönmez, İGM Üyeleri Murat Çandır, Yusuf Şan'ın bulunduğu Sandıklı Şöhretler Karması'nı 1-0 yenen TBMM Futbol Takımı üyesi milletvekilleri maç öncesi ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GÖNLÜM FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNDAN YANA


Sandıklı'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Bakan Mehmet Şimşek, Sandıklı'ya kazanmak için geldiklerini söyledi. Kendisinin TBMM takımında ilk kez yer aldığını vurgulayan Bakan Şimşek, "Burada önemli olan güzel bir saati beraberce geçirmek. İyi oynayan kazansın ama iddialıyız tabii ki. Takımımızda çok değerli arkadaşlarım var. Onlar antrenmanlı ama ben ilk kez katılıyorum. Mutluyuz ümitliyiz başarıp kazanacağız" diyerek konuştu. Turcell Süper Lig'de kritik haftaya girildiği ifade eden Şimşek "Bugün Bursaspor forması giyiyorum ama küçüklüğümden çocukluğumdan beri her zaman gönlümde Fenerbahçe olacak. Bursaspor da kazansa Fenerbahçe'de kazansa Türkiye kazanacak ama gönül ister ki şu anki durum devam etsin" diyerek konuştu.

GÖNLÜM ANADOLU TAKIMININ ŞAMPİYONLUĞUNDAN YANA

Bakan Mehmet Şimşek'in aksine bir Anadolu takımı olan Bursaspor'un şampiyon olmasını istediğini belirten Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise, "Bakanımızın söylediklerine bende katılıyorum ama Türkiye'de uzun aradan sonra bir Anadolu takımının şampiyonluk umutları doğdu. Benim gönlüm Bursaspor'dan yana ama tüm Anadolu takımları adına" dedi. Fenerbahçeli olmasına rağmen Bursaspor'un şampiyonluğuna da üzülmeyeceğini anlatan Afyon Milletvekili Zekeriya Aslan, "Ben Fenerbahçeliyim benim gönlüm de Fenerbahçe'den yana ama Türk sporu adına Bursaspor'un ve hocaları Ertuğrul Sağlam'ın geldiği noktayı takdirle karşılıyorum. Bir Fenerli olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum Bursa şampiyon olursa da çok fazla üzülmem" şeklinde konuştu.

ŞAMPİYON BURSASPOR OLACAK

Konuşurken diğer milletvekillerinin "Bursa olacak", "Şampiyon Bursa" diye destek verdikleri Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Bursaspor'un şampiyon olacağını dile getirdi. TBMM Takımının da sahaya Yeşil Beyaz formayla çıktığının altını çizen Mehmet Tunçak, "İnşallah yarın ve ondan sonraki hafta Bursapor'un şampiyonluğunu hep beraber Türkiye'ce kutlayacağız. Türkiye'de insanlar Anadolu'dan çıkan bir takımın nasıl şampiyon olabileceğini keyfiyle zevkiyle görecek. Bugün hep beraber Yeşil Beyaz çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.