Lebron James Ve Arkadaşları Boston Celtics'i Deplasmanda Darmadağın Etti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 konferans yarı final maçıyla devam etti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 konferans yarı final maçıyla devam etti. Cleveland Cavaliers ve Phoenix Suns, rakiplerini deplasmanda devirerek geceyi galibiyetle kapattılar.

LEBRON JAMES VE ARKADAŞLARI, BOSTON'I DEPLASMANDA DAĞITTI
Evinde kaybettiği maçla konferans finali yolunda avantajı Boston Celtics'e kaptıran süper yıldız LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers, serinin 3. maçında rakibini 124-95 gibi farklı bir skora devirerek önemli bir galibiyete imza attı.
NBA Doğu Konferansı yarı final serisi 3. maçında TD Garden Arena'da 18 binden fazla basketbolseverin izlediği maçta Boston Celtics'in konuğu olan Cleveland Cavaliers rakibini 124-95 yendi ve konferans yarı final serisinde 2-1 öne geçti. Cleveland ayrıca, Boston'a sahasında tarihinin en ağır play-off yenilgisini yaşattı.
Cleveland'ın yıldızı LeBron James 38 sayı, 8 ribaunt, 7 asist, 2 blokluk başarımıyla maça damgasını vuran isim olurken, 14/22 genel şut ortalamasıyla maçı tamamladı. Antawn Jamison 20 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, oyuna kenardan dahil olan Delonte West 14, Mo Williams ve tecrübeli yıldız Shaquille O'Neal ise 12'şer sayıyla Cavaliers adına skora katkı sağladılar.
Sahasında aldığı ağır mağlubiyetle geceyi kapatan Boston Celtics'te ise Kevin Garnett 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Rajon Rondo 18, Paul Pierce ve Nate Robinson ise 11'er sayıyla maçı tamamladılar.

SAN ANTONİO BİR TÜRLÜ 'GÜNEŞ'İ GÖREMEDİ
NBA Batı konferansı yarı final serisi ilk iki maçında San Antonio Spurs'ü sahasında yenen Phoenix Suns, geleneği deplasmanda da bozmadı ve seride durumu 3-0 yaparak konferans finali yolunda büyük avantaj yakaladı.
AT&T Center'da 18 bin 581 biletli seyircinin izlediği karşılaşmadan San Antonio Spurs'ün konuğu olan Phoenix Suns, rakibini 110-96 yenerek konferans yarı final serisinde durumu 3-0 yaptı. Maçın büyük bir bölümünü geride götüren Phoenix ilk çeyreği 28-19, devreyi 50-44, üçüncü çeyreği de 72- 71 yenik tamamladı. Son çeyrekte oyunu domine eden Suns, rakibine 24-39'luk üstünlük sağladı ve karşılaşmayı da 110-96 kazandı.
Maça damgasını vuran isim ise hiç kuşkusuz Phoenix adına oyuna kenardan dahil olarak 17:27 dakikada 26 sayı üreten Goran Dragic oldu. 10/13 genel şut ortalaması ile oynayan Dragic, takımının en skorer ismi olurken 5/5 üç sayı ortalamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Jason Richardson 21 sayıyla Phoenix adına skora önemli katkı sağlarken, Grant Hill 18, 36 yaşındaki tecrübeli yıldız Steve Nash ise 16 sayıyla maçı tamamladılar.
Phoenix'e sahasında da mağlup olan ve tur ümitlerini büyük oranda tüketen San Antonio Spurs'te ise Manu Ginobili'nin 27 sayısı galibiyet için yeterli olmazken Tim Duncan 15 sayı, 13 ribauntla, Antonio McDyess ise 12 sayı, 10 ribauntla 'double-double' yaptılar.
Phoenix eğer San Antonio'nun sahasında oynayacağı serinin 4. maçını da kazanırsa Batı Konferansı finaline adını yazdırmış olacak. Bu arada önemli bir not: NBA'de bugüne kadar hiçbir takım 3-0 geriye düştüğü bir play-off konferans yarı final serisini kazanmayı başaramadı.

HEYECAN 2 MAÇLA DEVAM EDECEK
NBA'de basketbol heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak 2 karşılaşmayla devam edecek. Doğu Konferansı yarı final serisinde Atlanta Hawks karşısında 2-0 önde olan ve play-off'lar boyunca henüz maç kaybetmeyen Orlando Magic, konferans yarı final serisi 3. maçında Hawks'ın konuğu olacak.
Karşılaşma öncesi Orlando'da Jameer Nelson 22.3 play-off sayı ortalamasıyla oynarken, süper yıldız Dwight Howard ise 11.0 ribaunt ortalamasıyla dikkat çekiyor. Howard ayrıca play-off'lar boyunca maç başına 4.3 blok yaparak rakip oyuncuların adeta kabusu oldu.
NBA'de gecenin bir diğer maçında ise Los Angeles Lakers 2-0 önde olduğu Batı Konferansı yarı final serisinin 3. maçında Utah Jazz'ın konuğu olacak. Özellikle play-off ilk turunda oynadığı oyun nedeniyle büyük eleştiri alan Kobe Bryant ve arkadaşları Utah Jazz'la oynadıkları seride toparlanmış gözüküyorlar. Kobe Bryant play-off'larda 25.3 sayı ortalamasıyla takımını sırtlarken, İspanyol yıldız Pau Gasol ise 12.5 maç başına ribaunt ortalamasıyla pota altında deyim yerindeyse rakiplerine nefes aldırmıyor.
Milli basketbolculardan Mehmet Okur ve Rus yıldız Andrei Kirilenko'nun sakatlıklarıyla büyük sıkıntı yaşayan Utah Jazz'de ise Deron Williams 24.3 play-off sayı ortalamasıyla takımının en skorer ismi olurken, Carlos Boozer ise 13.0 ribaunt ortalaması ile dikkat çekiyor.
(ERS-ERS-S)