İzmir'in Süper Lig hasreti bitti

Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi başaran ''Fırtına'' lakaplı Bucaspor, İzmir'in 7 yıllık Süper Lig hasretini bitiren takım oldu.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nu geçen sezon şampiyon olarak tamamladıktan sonra başarılı çizgisini bu sezon da sürdüren sarı lacivertli ekip, takımı şampiyon yapan Kemal Kılıç'ın 6. hafta istifasının ardından yoluna 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan ile devam etti.

Ligde 21. haftada ele geçirdiği ikinciliği sezon sonuna kadar korumayı başaran sarı lacivertli ekip, doğrudan 2 takımın Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de, şampiyon Kardemir Karabükspor'un ardından gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de yer alma hakkını kazandı.

Gelecek yıl 53. kez başlayacak Süper Lig'de ilk defa mücadele edecek Bucaspor, Lig tarihindeki 67. farklı takım olacak.

1959'da Profesyonel Futbol Liginin başladığı Milli Lig'de, Beyaz Grup'ta Altay ve İzmirspor, Kırmızı Grup'ta da Göztepe ve Karşıyaka ile temsil edilen İzmir, bir sonraki sezon Altınordu'nun da katılımıyla 1. ligde 1964-1965 sezonuna kadar 5 takımla yer aldı.

1983-1984 ve 2000-2001 sezonlarında Süper Lig'de temsil edilemeyen İzmir, 2002-2003'te Göztepe ve Altay'ın ligden düşmesiyle 7 yıldır Süper Lig'den uzak kaldı.

2009-2010 sezonunda üç takımla temsil edildiği Bank Asya 1. Lig'de bu özlemini Bucaspor'la sona erdiren İzmir'in diğer temsilcileri Altay ve Karşıyaka da Adanaspor ve Konyaspor'la play-off maçlarında Süper Lig'e yükselme mücadelesi yapacak.

Bucaspor, gelecek sezon, bugüne kadarki 6. İzmir takımı olarak Süper Lig'de yer alacak.

Kaynak: AA