Galatasaray'dan taraftarına tatsız veda

Galatasaray, sahasında Antalyaspor'a 2-1 yenilerek, ligin bitmesine bir hafta kala 3.lük şansını tehlikeye soktu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, maç olabilecek en kötü senaryonun gerçekleştiğini söyledi. Rijkaard, son haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacaklar maça konsantre olup bütün motivasyonlarını bu maça yansıtmak istediklerini belirterek, "Bu sezon özellikle final dediğimiz maçlarda iyi sonuçlar alamadık. Sezon boyunca önemli maçlarda kaybedilen puanlar var. Gelecek sezonla ilgili olarak yönetimle konuşmamız oldu. Ama bunu söylemek doğru olmaz. Çok önemli maç var önümüzde mutlaka değişiklikler olacaktır" dedi.

Bir basın mensubunun kadronun yetersiz olup olmadığı yönünde yönetim kurulu ile teknik kadro aynı fikirde mi sorusuna Hollandalı teknik adam, "Yeterli bir kadroya sahip değilken şunu belirtmek istiyorum. Tamamen ona odaklanmaktan ziyade bu takım sezonu çok erken açtı. Birçok maç oynadı sezon boyunca çok önemli sakatlıklar yaşadı Baros ve Kewell gibi. Onların yerine koyabileceğimiz çok seçeneğimiz yoktu. Bunu söylemek istemiştim. Tabii ki ligin ilk yarısına başladığımız zaman çok güzel maçlar çıkardık. O maçlara baktığınız zaman mutlaka o yorumlar yapılıyor ama ondan sonra fizik ve mental olarak düşüşler yaşandı. Geçen seneye bakarsak 5. bitirmiştik. Bu sezon 3.'lük için mücadele ediyoruz. Güçlü bir takım için sabır gerekiyor. Gelecek sene hiçbir bahanemiz olmayacak" diye konuştu.

Rijkaard, Emre Aşık konusunda ise, "Emre Aşık çok önemli bir futbolcu. Büyük bir sporcu. Sezon boyunca defans hatalarından çok gol yedik. 11 tane genç Emre Aşık olsa daha farklı olabilirdi. Bu şartlarda veda etmesi beni üzdü" açıklamasında bulundu.

Galatasaray'ın genç futbolcusu Emre Çolak, iyi oynayan tarafın kendileri olduğunu, bir çok gol pozisyonuna girdiklerini ancak yediklerini talihsiz gollerle mağlup olduklarını söyledi. Çolak, Arda ile ilgili olarak ise, "Arda abi bu kulüp için elinden gelen her şeyi yapıyor. Elinden geldiğinin fazlasını yapmaya çalışıyor. Kötü gidişi tabii ki olacaktır. Hepimiz formsuz oluyoruz zaman zaman. Bu konuda eleştirmek çok yanlış" diye konuştu.

ÖZDİLEK: "HAKLI BİR GALİBİYET ALDIK"

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, oyuncularını gösterdikleri performanstan dolayı kutladığını ifade ederek, "Oyuncularım bugün önemli bir mücadele gösterdiler. Çok coşkulu oynadılar. Rakipten fazla istediler. Neticede haklı galibiyet ortaya çıktı. Bu sezon Galatasaray'la oynadığımız maçlarda seyir zevki yüksek müsabakalar oldu. Bugün oyuncularım taktiksel anlamda disiplinli oynadılar. Verilen görevi çok iyi uyguladılar. Rakibin defansif anlamda sıkıntılarını bildiğimiz için. Forvetteki çabuk oyuncularımızla pozisyon ürettik. Necati ve Tita'nın performansları çok önemliydi ve görevlerini yerine getirdiler. 3 haftadır kazanıyorduk, bunu 4 haftaya çıkardık. Sezon başı hedefimiz ilk 10'du bugün matematiksel olarak bunu başardık. Zor başladık ama iyi bitirdik sezonu. Antalyaspor'un önü açıktır bundan sonraki süreçte" dedi.

Necati'nin takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya Özdilek, "Sadece Necati ile ilgili değil. Takımın bir parçası Necati. Önemli parçalarından biri. Transferin son saniyesinde aldık Necati'yi biraz özgüven eksikliği vardı. Biz onu verdik. Geçmişteki kariyerinin noktasına geldi. Geldikten sonra herkes konuşuyor Necati'yi. Oyunculuk kişiliğini tartışmak mümkün değil. Çok yetenekli oyuncu. Her takımda oynayabilecek kabiliyette. Talipleri olacaktır. Büyük takımlardan teklif olacaksa gitmeli Necati ama büyük takımlardan teklif gelmeyecekse Antalyaspor'u bırakacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Antalyasporlu futbolcu Şenol Can da kendileri için önemli bir maça çıktıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, haftaya oynayacakları Kayserispor maçını da kazanarak 5'te 5 yapıp, 49 puanla ligi iyi bir yerde bitirmek istediklerini söyledi.