Fenerbahçe'nin peşinde olduğu 3 isim

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'a 3-1 mağlup olarak bu sene de kupayı alamayan Fenerbahçe Toulouse'lu Gignac, CSKA'lı Krasiç ve G.Saray'da kiralık oynayan Caner Erkin'i görüşme yapılacaklar listesine aldı.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’a yenilerek kaybedilen ilk kupayı, Süper Lig’i kazanarak unutturmak isteyen F.Bahçe, saha dışında da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sezon başında bir ilki başlatarak Sportif Direktörlük kavramını Türkiye’de Aykut Kocaman’la başlatan başkan Aziz Yıldırım, bunun meyvelerini özellikle gelecek sezonun başlamasıyla birlikte toplamak istiyor.

Bu doğrultuda yapılan transfer araştırmalarının sonunda F.Bahçe Yönetimi, teknik direktör Christoph Daum ve Aykut Kocaman yaptıkları toplantıyla alacakları 3 ismi belirlediler. Andre Pierre Gignac, Milos Krasiç ve Caner Erkin. Uzun süredir elinde bulunan geniş transfer listesinde yer alan isimlerle ilgili bilgi toplayan Kocaman, son olarak bu 3 futbolcunun F.Bahçe yapısına ve maddi gücüne uygun olduğunu rapor etti. En kısa sürede 3 yıldız için gerekli resmi başvurular start alacak.

Şimdi isterseniz bu 3 ismi kısaca tanıyalım.. Toulouse’lu Fransız Gignac, son 2 sezon ismini duyuran bir yıldız. Henüz 24 yaşında.. Bu sezon 37 maçta 11 gol, 5 asistlik bir grafik sergiledi. Sezon başında Trabzon’u deplasmanda attığı 2 golle Avrupa’nın dışına iten Gignac, tüm dev kulüplerin gözdesi ama performansında düşüş yaşıyor.

Geçen sezon 51 maçta attığı 30 golle adını piyasaya duyuran Gignac, Fransa Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda da yer alacak. Fransa formasıyla 10 maçta 4 gol atmayı başaran ve 2007-08 sezonunun başında Lorient’ten 4.5 milyon Euro’ya alınan forvetin şu anki yaklaşık fiyatı 15 milyon Euro.

CANER’DE SON 1 HAFTA

MILOS Krasiç.. 25 yaşında ve CSKA Moskova’da oynuyor.. 23 maçta 6 golü bulunan Sırp orta saha, geçen sezon Rusya Ligi’ni kasıp kavurdu.. Attığı 11 golün yanında 20 asistle orta alanı nasıl parsellediğini gösteren Krasiç’in fiyatı ise biraz daha yüksek: 18 milyon Euro.

Caner Erkin’i çok yakından tanıyoruz zaten. G.Saray’ın sezon başında CSKA’dan kiraladığı 22’lik sol kanat oyuncusunun bonservis bedeli 3.5 milyon Euro ama satın alma opsiyonu sarı-kırmızılılarda. Eğer G.Saray 15 Mayıs’a kadar Caner’i almazsa, oyuncuya F.Bahçe teklif götürecek.

Gazetevatan