Orlando Magic, Doludizgin Gidiyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı Orlando Magic ile Atlanta Hawks arasında oynanan Doğu Konferansı yarı final serisi ikinci maçıyla devam etti.

Play-off ilk tur serisinde Charlotte Bobcats'i 4-0'la geçen şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Orlando Magic, yarı final serisinde karşılaştığı Atlanta Hawks karşısında da doludizgin gidiyor. Magic serinin ikinci maçında rakibini 112-98 yendi ve durumu 2-0'a getirdi. Amway Arena'da oynanan ve 17 bin 461 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, Orlando Magic, 4. çeyrekteki etkili oyunuyla sonuca gitti. Maçın ilk çeyreğini 32-27 önde kapatan Magic, Hawks'in ikinci çeyrekteki etkili oyunu karşısın da varlık
gösteremedi ve devre Atlanta'nın 57-49'luk üstünlüğüyle geçildi. Son çeyreğe girilirken skorda 83-84 Magic üstünlüğü vardı. Ancak son çeyrekte toparlanan Magic rakibini Vince Carter, Mickael Pietrus, Rashard Lewis ve Jameer Nelson'un skorer oyunlarıyla 112-98 yenmeyi başardı.
Orlando Magic'in 'Süpermen' lakaplı yıldızı Dwight Howard 39 dakikada, 29 sayı, 17 ribauntluk başarım sergileyerek 'double-double' yaptı ve maça damgasını vurdu. Howard ikinci yarının başlarında Al Horford'la girdiği bir ikili mücadelede burnuna aldığı darbeyle sakatlandı. Burnundaki kanama yapılan tampona rağmen durmayan Howard tedavi için oyunu terk etmek zorunda kaldı. Howard, soyunma odasındaki birkaç dakikalık tedavinin ardından yeniden maça döndü. Howard, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Ben de
bir insanım. Metalden yapılmadım. Bu tür şeyler olabilir. Sadece bir an önce maça dönmeyi istedim" dedi.
Vince Carter, Magic formasıyla en iyi play-off maçına imza attı ve mücadeleyi 24 sayı, 7 ribauntla noktaladı. Rashard Lewis ve Jameer Nelson attıkları 20'şer sayıyla skora önemli katkı yaptılar. Nelson ayrıca üçüncü çeyrekte attığı 13 sayıyla Magic'in maça tutunmasında büyük pay sahibi oldu.
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve seride 2-0 geriye düşen Atlanta Hawks'ta ise Al Horford'un 24 sayı, 10 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmazken, oyuna kenardan dahil olan Jamal Crawford 23, Joe Johnson 19, Josh Smith ise 18 sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar.
İki takım arasındaki serinin 3. ve 4. maçlarına Atlanta Hawks ev sahipliği yapacak. Serinin ilk maçını da Orlando Magic 114-71 gibi tam 43 sayılık bir farkla kazanmayı başarmıştı.

HEYECAN 2 MAÇLA DEVAM EDECEK
NBA'de heyecan TSİ sabaha karşı oynanacak iki karşılaşmayla devam edecek. Gecenin ilk maçında Cleveland Cavaliers ise Boston Celtics Doğu Konferansı yarı final serisi 3. maçında karşı karşıya gelecekler. İki takım arasındaki seride 1-1'lik eşitlik var.
Gecenin ikinci maçında ise Phoenix Sun, 2-0 önde olduğu Batı Konferansı yarı final serisinin 3. maçında San Antonio Spurs'ün konuğu olacak.