Nba'de Sezonun En İyi 5'i Açıklandı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun en iyi 5'i açıklandı.

NBA'de 2009-2010 sezonunun en iyi 5'i belli oldu. Yılın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Cleveland Cavaliers'ın süper yıldızı LeBron James ve Yılın En İyi Savunma Oyuncusu seçilen Orlando Magic'ten Dwight Howard en iyi 5'e de girmeyi başarırlarken, diğer oyuncular ise Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant, Oklahoma City Thunder'dan Kevin Durant ve Miami Heat'ten Dwyane Wade oldular.
LeBron James, üst üste 3. kez kariyerinde ise 4. kez en iyi 5'e girmeyi başardı. Dwight Howard da üst üste 3. kez bu onuru yaşarken, Kobe Bryant ise üst üste 5. yılında en iyi takımın için yer aldı. Dwyane Wade bu mutluluğu üst üste 2. kez yaşarken, NBA'in en genç sayı kralı unvanını alan Kevin Duran ise kariyerinde ilk kez en iyi ilk 5'e girmeyi başardı.
Bu arada NBA'in en iyi ikinci ilk 5'i ve en iyi üçüncü ilk 5'i de açıklandı.
En iyi ikinci ilk 5'te Phoenix'ten Steve Nash ve Utah's Deron Williams, Denver'dan Carmelo Anthony veDallas'tan Dirk Nowitzki ile Phoenix'ten Amar'e Stoudemire yer aldılar.
En iyi üçüncü ilk 5'in kadrosu ise şu isimlerden oluştu: Atlanta'dan Joe Johnson ve Portland'dan Brandon Roy, San Antonio'dan Tim Duncan ve Los Angeles Lakers'tan Paul Gasol ile Milwaukee Bucks'tan Andrew Bogut.