Beşiktaş, taraftarına galibiyetle veda etti

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında sahasında konuk ettiği Manisaspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, mutluluğunu yaşamadıkları bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktör Mustafa Denizli, sezonun son maçında evlerinde mutluluğunu yaşayamadıkları bir galibiyet aldıklarını belirterek, bu maçta akıllarında sadece Rıdvan'ın ayağının kırılmasının kalacağını söyledi. Denizli, "Bu sene çok enteresan hadiseler yaşadık. Rıdvan'ın sakatlığı ile birlikte takımımızda 8. kırık vakası ile karşılaştık. Rıdvan'ın kırığı yanında bilek çapraz bağlarında da kopma var. Çok ciddi bir sakatlık. Takımda kendine yer kapma mücadelesi veren ve arkadaşları için de talihsiz bir hadise. Manisaspor maçının tek aklımızda kalan pozisyonu bu olacak" dedi.

Deneyimli teknik adam, Beşiktaş'ın 90 dakikada boyunca ligde var olduğunu ortaya koymaya çalıştığını ifade ederek, "Mücadelelerinden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Bu galibiyet klasmanda yerimizi ne kadar değiştirir bilemiyoruz. Tabata, uzun süredir takımdan ayrı çalışıyor. Bu akşam bir ağrı hissetti. Biz de ileride daha fazla sorunla karşılaşmaması için tedbir amaçlı oyundan çıkardık. Bu akşam yaptığımız değişiklikler, yapılması gereken değişikliklerdi" diye konuştu.

Ligde son hafta Bursaspor'la deplasmanda yapacakları maçla ilgili bir soru üzerine, bu karşılaşmada Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır bir mücadele ortaya koyacaklarını söyleyen Denizli, "İki takım taraftarları arasındaki gerilim tabii ki çok üzücü bir hadise. Ama ben iki camianın taraftarları ya da ileri gelenlerinin sağduyulu yaklaşımlarıyla bu gerginlik mutlaka ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcularından İbrahim Toraman, sahalarında oynadıkları son maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ancak diğer yandan da Rıdvan'ın ayağının kırılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

KAPSAL: "OYNANAN OYUNDAN DAHA ÖNEMLİ OLAN RIDVAN'IN SAKATLANMASI OLDU"


Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal ise maçtan çok, Beşiktaşlı futbolcu Rıdvan Şimşek'in sakatlığının kendilerini etkilediğini söyledi. Kapsal, Rıdvan'ın sakatlanmasına çok üzüldüğünü belirterek, "Oynanan oyundan daha önemli olan Rıdvan'ın sakatlanması oldu. Sakatlığı oyunun önüne geçti. Kazansaydık bile günün olayı Rıdvan'ın sakatlığı olurdu. Altyapıdan aldığımız Karşıyaka'da geliştirdiğimiz bizim öğrencimizdi. Çok üzüldüm. İnşallah bir an önce iyileşir ve sahalara en kısa sürede döner" dedi.

Reha Kapsal, gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladıklarını ifade ederek, "Bugünkü maçta zaman zaman iyi oynadık. Genelde Beşiktaş daha iyiydi. Ligin bitimine bir hafta kaldı. Özellikle üçüncü bölgede sıkıntılar yaşıyoruz. Artık Kasımpaşa maçını oynayıp gelecek sezonun doğru bir şekilde planlamasını yapmak istiyoruz. Daha olumlu futbol oynayan bir takım yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Manissaporlu Mehmet Nas da, geçen hafta ligde kalmayı garantiledikleri için rehavete kapıldıklarını belirterek, "Maçta istediğimiz oyunu oynayamadık. Kötü oynayabilirsiniz; ama kötü mücadele etmememiz gerekiyordu. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Beşiktaş hak ettiği galibiyeti aldı" dedi.

Siyah-beyazlı futbolcu Nihat Kahveci de maçın 40. dakikasında ayağı kırılan genç takım arkadaşı Rıdvan'a geçmiş olsun diledi. Kahveci, ligi üçüncü bitirme şanslarının bulunduğunu ifade ederek, "Bizim üstümüzde yer alan Galatasaray'ın takılma durumu olabilir. Biz her maçımızı kazanmak için oynayacağız. İddiamız gözükmese de kazanmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız." dedi.

Nihat, Bursaspor ile deplasmanda oynayacakları maç ile ilgili olarak ise "O maçta herkes sahada bütün futbolcuların hırsını görecektir. Biz maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kimse kötü niyet aramasın. İster Fenerbahçe ister Bursaspor şampiyon olsun kim olursa onu tebrik edeceğiz. Keşke bu yıl bizde bu şampiyonluk potası içinde yer alabilseydik" açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'la sözleşmesini uzatan kaleci Hakan Arıkan, "Gönlüm Beşiktaş'tan yana kalmaktaydı. Görüşmeleri sonuçlandırdık burada kaldığım için çok mutluyum. Galatasaray'da falan teklif aldığım yazıldı çizildi ama bana gelen resmi teklif yoktu. Belki menajerim görüşmüş olabilir. Ama artık Beşiktaş ile anlaştım takımımın başarısı için uğraş vereceğim" ifadelerini kullandı.