Ankaragücü'nde Kriz

Turkcell Süper Lig'in 33

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe'yle belki de sezonun en kritik karşılaşmasına çıkacak olan Ankaragücü'nde futbolcuların, alacakları ödenmediği için antrenmanları boykot etme kararı krize yol açtı. Ankaragücü şu saatlerde olağanüstü toplantı yapıyor.
Kadrosunda Darius Vassell, Geremi, Vittek gibi birçok dünya yıldızını barındıran Başkent temsilcisi Ankaragücü, ekonomik krizle sarsıldı. Uzun süredir alacaklarını tahsil edememekten şikayetçi olan futbolcular en sonunda antrenmanı boykot etme kararı aldılar. Kritik Fenerbahçe maçı öncesi yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürmeyi planlayan teknik direktör Roger Lemerre, futbolcuları antrenmana çıkmayınca büyük bir şok yaşadı. Ankaragücülü futbolcuların geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor maçına da
çıkmamayı düşündükleri ancak yönetimin iknaları sonucu karardan vazgeçtikleri iddia edildi.
Bu hafta tüm antrenmanları basına kapalı olan Ankaragücü'nün, kulüp içerisinde yaşanan kriz nedeniyle antrenmanları basına açmadığı belirtilirken, Fenerbahçe maçı öncesi A2 takımıyla karşılaşmaya çıkma riski bulunan Ankaragücü yönetimi ise son günlerdeki şike tartışmaları nedeniyle zor anlar yaşıyor.
Başkan Ahmet Gökçek yönetiminde olağanüstü toplanma kararı alan yönetim kurulunun Saray Spor Tesisleri'nde futbolcularla birlikte şu sıralarda durum değerlendirmesi yaptığı ve krizin aşılması için çalışma gerçekleştirdiği öğrenildi. Ayrıca Ahmet Gökçek'in dün gece geç saatlerde tesislere gelerek teknik heyetten futbolcuların tavrıyla ilgili bilgi aldığı da aktarıldı.
(EKO-ERS-ERS-S)