Türkiye Basketbol İkinci Ligi

İstanbul'da ikinci devresi oynanacak olan Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu karşılaşmalarının basın toplantısı yapıldı.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu'nun ikinci etabının basın toplantısı İstanbul Polat Renaissance Hotel'de düzenlendi. Basın toplantısına TBF As Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, basın menupları ve davetliler katıldı.
Yozgat'ta oynanan karşılaşmalarda üç galibiyet almayı başaran Trabzonspor Basketbol'da Baş Antrenör Aleaddin Yakan, "Öncelikle burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçen yıl final maçlarında üçüncü olmuştuk ve eğer üç galibiyete sahip olsaydık ligde olacaktık. Şuan bizi çıkmış gibi gösteriyorlar ama bu köprüden daha çok su akar. Bizim çıkmak için kazanmamız lazım. Torku Selçuk Üniversitesi'nin bile şansı bulunuyor. Biz sadece biraz daha avantajlıyız. Biz çıkmak için her şeyi yapacağız. Diğer takımlara
başarılar diliyorum. Yozgat'a gitmeden önce de çok kolay olmayacak diyordum. Topun değerini bilen ve iyi savunmaların değeri olacak diye bakıyordum. Ve hiçbir maç farklı bitmedi. Takımlar arasında fazla güç dengesi yok. Antrenörler çok değerli. Bu ortamda da kolay maçlar oynanmadı. Küçük avantajımız var ama bizim kazanmaya devam etmemiz lazım. Şuan hiç sorunumuz yok ve ciddiyetimizle çalışıyoruz ara vermeden. Kararlılıkla üç maçı oynamayı düşünüyoruz. Sonucu da göreceğiz" dedi.
Trabzonspor Basketbol Takım Kaptanı Umut Tınay, "Uzun sürelerden sonra Trabzon'da öyle bir hava var ki bütün salon dolu oluyor ve hangi takım olursa olsun. Torku ve Hacettepe de sezon içerisindeki maçlarda bunu gördüler. Trabzonspor birinci lige renk katacaktır. Şehir olarak inatçı ve kazanmayı seven topluluk var. Çok ciddi bir organizasyon yapılıyor. Ne kadar insan geleceğini göreceğiz" diye konuştu.
Turnuvanın neticesinin son gün oynanacak maçların ardından belli olacağını söyleyen Olin Gençlik Baş Antrenörü Gökhan Taştimur, "Eminim ki herkes aynı şeylerden bahsedecektir. Turnuvanın neticesi son gün belli olacaktır. Biraz daha ikinci ligde ev sahibi antrenör olduğum için bugünkü geldiğimiz nokta sonucunda herhangi bir kişi benim işimi sorduğunda gururla basketbol antrenörüyüm diyorum. Burada bulunmak heyecan verici. Her sene ikinci lig oynanıyor ve birileri çıkıyor ve birileri de düşüyor. Hepimizin
hayalinde üçüncü yada dördüncü olursak, biri şubeyi kapatır da üst lige çıkar mıyız geçiyordur. Biz Trakya olarak çok olumlu tepkiler alıyoruz. Tek amacımız lige çıkmak ve Beko Basketbol Ligi'nde olmak. A dan Z'ye tüm inşaatı başlatıp yerimizi uzun seneler almak istiyoruz. Bu geldiğimiz nokta müthiş bir seviye. FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynanacağı bir salonda ikinci lig maçları oynanacak. Bu görüntü için teşekkür ediyorum. Son Hacettepe maçında en önemli oyuncularımızdan biri olan David Lee
Dixon'ın sakatlanması beni üzdü. Takımın liderlerinden biriydi. Her eve lazım bir oyuncuydu. Onun sakatlığı büyük dezavantaj. Son bir kontrol yapılacak ama doktorumuz 4 hafta mümkün değil demişti ve ben onun olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Takım olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Olin Gençlik Takım Kaptanı Engin Algın, "Yeni açılan bir salonda oynayacağız. Hayırlısı olur umarım. Olin olarak lige çıkmak istiyoruz. Takımın durumu çok iyi. İki gündür idman yapıyoruz ve takım arkadaşlarımın moralleri de üst düzeyde. İnşallah iyi maçlar oynayıp galip gelen taraf oluruz" ifadelerini kullandı.
Hacettepe Üniversitesi Baş Antrenör Naci Özonay, "Öncelikle Hacettepe Üniversitesine çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir renk getirdiler ve basketbola da bu kazanç oldu. Trabzon bir adım önde gözüküyor. Diğer 3 takımın da şansları eşit durumda. Bu üç takım için kalan maçlar zor geçecektir. Yozgat'ta iyi oynayamadık. Yarından itibaren burada daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Çünkü orada bazı sıkıntılar oldu" şeklinde açıklamada bulundu.
Hacettepe Üniversitesi oyuncusu Kemal Tunçeri, "Bizim için ilk devre iyi geçmedi. Olin maçını incelediğimizde bütün seneki sistemi yansıtamadık. Şuanda hazırlıklarımızı tamamladık. İkinci devreyi en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Takımdaki hava herkes motive olmuş durumda ve birbirimize destek veriyoruz. Yaptığımız şeyi düzeltmek istiyoruz. Kendi yaptığımızı düzeltmek istiyoruz. Moraller en üst seviyede" dedi.
Torku Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Prof Dr. Kürşat Turgut, "Çok güçlü bir ana sponsorumuz var Torku Selçuk Üniversitesi olarak devam ediyoruz. Beko Basketbol Ligi tecrübemiz de var. Ama beklediğimiz sonuçları alamadık ilk etapta. Oyuncu ve teknik heyet olarak çok istedik. Ümitlerimiz tükenmedi. Daha başarılı olup daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Diğer takımlarda daha iyi basketbol oynuyor. Zevkli geçiyor. Ama biz hem üniversite hem kent olarak gerçekten basketbol heyecanından büyük mutluluk
duyuyoruz. 7 yıl önce bölgesel ligde bir yerlere gelmek istedik. 3 yıl birinci ligde oynadık. Kent basketbolla bütünleşmiş durumda. Dileğimiz Beko Basketbol Ligi'nde yer almak. Umarım daha iyi basketbol oynayıp sonuçlar alırız" diye konuştu.