İtalya Kupası İnter'in müzesine gitti!

İtalya kupasını bu sene tek kupa ve Lig'deki rakibi Roma'yı yenen İnter'in oldu. İnter müzesine bir yenisini eklediği İtalya Kupası Final maçında Roma'yı 1-0 yendi. İnter'in Kupayı kazandıran golünü Diego Milito, 40.dakikada Javier Zanetti'nin yaptığı asistle ağlara gönderdi.

Inter, ligde şampiyonluk için çekiştiği Roma'yı Diego Milito'nun golüyle yenerek İtalya Kupası'nı altıncı kez müzesine götürmeyi başardı.

Niccola Rizzoli'nin yönettiği Roma Olimpiyat Stadı'ndaki finalin 40. dakikasında Javier Zanetti'nin ara pasında topla buluşan Milito, ceza sahası içinde yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımını öne geçirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Roma baskısıyla geçti. Sarı-kırmızılılarda defans oyuncusu Brezilyalı Juan net bir gol pozisyonundan yararlanamadı ve Inter maçı 1-0 kazandı.

88. dakikasda Roma'da takım kaptanı Francesco Totti, Balotelli'ye attığı tekmeden dolayı doğrudan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın bitiş düdüğüyle saha içerisinde futbolcular arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Tribünlerdeki seyirci üstünlüğüne rağmen kupaya uzanamayan AS Roma, 15. finalinde yedinci kez sahadan boynu bükük ayrılan taraf olarak tarihe geçti.

En son 2006 yılında yine Roma'yı mağlup ederek kupaya uzanan Inter, dört yıl aradan sonra bu başarıyı tekrar elde etmeyi başardı.

İki takım daha önce 2005, 2006, 2007, 2008 yıllarında finalde karşılaşmış, 2005 ve 2006'da kupayı Inter kazanmış, 2007 ve 2008 yıllarında ise Roma, kupayı müzesine götürmeyi hak kazanmıştı.

CnnTurk