İtalya'da sinemalarda Seri A maçları gösteriliyor!

İtalya Seri A'da ve İtalya kupasında yaşanan heyecanlı maçlar yapan İnter ve Roma arasında oynanan maçların gösterimi İtalya sinemalarında gösterimde futbol sevenlerin izlenimine sunuldu.

Taraftarlar, ülkede ilk kez gerçekleştirilen uygulama sayesinde stadyuma gitmeden stadyum keyfini sinemalarda yaşamış oldu.

İlk kez Meksika’da uygulanan, sinemada 3 boyutlu maç keyfi İtalya’ya taşındı. Roma, Milano, Parma ve Vicenza olmak üzere 4 şehirde ve 7 sinemada gösterilen 3 boyutlu maçın biletleri, satışa çıktıktan birkaç saat sonra tükendi. Taraftarları AS Roma’yı 1-0 mağlup eden Inter’in kupayı 6. kez evine götürdüğü maçı patlamış mısır yiyerek izleme keyfi yaşadı. Salonlar stadyum ortamını aratmadı. Bir film gösterimindeki sessizlik kuralı, maç söz konusu olunca delindi. İzleyiciler sinemaya, takımların atkıları ve tişörtleriyle geldi. 3 boyutlu maç izlemenin harika olduğunu belirten bir taraftar, “Kendimi stattaki 12. oyuncu gibi hissediyorum” dedi. Stadyumda önündeki ekranlardan maçı 3 boyutlu olarak seyreden sunuculardan biri, “İnanılmaz bir şey Luca Toni’yi daha da büyük görüyorum” esprisi yaptı. Ülkede, ayrıca bu yaz gerçekleştirilecek Dünya Kupası maçlarının da bazı sinemalarda 3 boyutlu olarak yayınlanmasının kararı verildi.

İngiltere’de Sky 3D kanalının açılışı, Chelsea-Manchester UTD karşılaşmasını yayınlanarak izleyenlere gösterilmişti.

Hürriyet