Lakers, Utah'a 'Jazz' Yaptırmadı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) konferans yarı finalleri heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan iki karşılaşmayla devam etti.


KOBE BRYANT VE ARKADAŞLARI, 'JAZZ'A İZİN VERMEDİLER
NBA'in son şampiyonu Los Angeles Lakers, Batı Konferansı yarı final ikinci maçında karşılaştığı Utah Jazz'ı 111-103 yenerek seride durumu 2-0 yaptı.
Süper yıldız Kobe Bryant'ın formasını giydiği son şampiyon Los Angeles Lakers, Utah Jazz karşısında Staples Center'da oynadığı konferans yarı finali ikinci maçını da kazanarak seride 2-0 öne geçti ve konferans finali yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Yıldız basketbolcu Kobe Bryant attığı 30 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu ve galibiyette başrol oynadı. Lakers'ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 22 sayı, 15 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve galibiyette önemli rol oynadı.
Son şampiyon adına 'double-double' yaparak geceyi kapatan diğer isimler 17 sayı, 14 ribauntluk başarımıyla Andrew Bynum ve 11 sayı, 15 ribauntla Lamar Odom oldular. Ron Artest de 16 sayıyla maçı tamamlayarak galibiyete katkı sağladı.
Staples Center'da Los Angeles Lakers karşısında 8'i play-off maçı olmak üzere üst üste 16. yenilgisini alan Utah Jazz'de ise oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap'ın 26nsayı, 11 ribauntluk 'double-double'ı galibiyet için yeterli olmazken, Carlos Boozer 20 sayı, 12 ribaunt, C.J Miles ise 20 sayı, 6 asistle maçı tamamladı. Deron Williams'ın 15 sayı, 9 asistle tamamladığı karşılaşmada Wesley Matthews ise 14 sayı üretti.
İki takım arasındaki serinin 3. karşılaşması Utah Jazz'ın sahası Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da Cumartesi gecesi oynanacak.

ORLANDO MAGİC'TEN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI
NBA'de sezonun en iddialı ekiplerinden geçtiğimiz yılın finalisti Orlando Magic, 4-0'la süpürdüğü Charlotte Bobcats serisinin ardından çıktığı konferans yarı finali ilk maçında Atlanta Hawks'ı 114-71 gibi farklı bir skorla devirdi.
Amway Arena'da Atlanta Hawks'la Doğu Konferansı yarı final ilk maçına çıkan Orlando Magic, rakibini 43 sayı farkla yenerek rakiplerine adeta gözdağı verdi. Bilindiği gibi Orlando Magic, Charlotte Bobcats'i konferans play-off'ları ilk turunda 4-0'la süpürmüştü.
Atlanta Hawks karşısında maçın ilk çeyreği hariç rahat bir oyun ortaya koyan Orlando'da yıldız basketbolcu Dwight Howard 21 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve takımının en etkili ismi oldu. 8/10 gibi yüksek bir şut oranıyla maçı tamamlayan Howard maç boyunca yaptığı 5 blokla rakip takım oyuncularının kabusu olurken, birbirinden güzel smaçlarıyla da Amway Arena'yı dolduran 18 bine yakın basketbolsevere keyifli anlar yaşattı. Howard ayrıca yaptığı blokların tamamına maçın ilk
yarısında imza attı.
Orlando'da tecrübeli basketbolcu Vince Carter attığı 20 sayıyla takımı adına skora katkı sağlarken, Jameer Nelson 19, oyuna kenardan dahil olan J.J Reddick de 10 sayıyla maçı tamamladı.
Rakibine deplasmanda farklı mağlup olmaktan kurtulamayan Atlanta Hawks'ta ise Jos Smith attığı 14 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, oyuna kenardan dahil olan, bir dönem Türkiye'de de forma giyen Zaza Pachulia 12, Joe Johnson da 10 sayıyla skora katkı sağlayan isimler oldular.

GECENİN MAÇI PHOENİX SUNS - SAN ANTONİO SPURS
NBA'de basketbol heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak San Antonio Spurs - Phoenix Suns maçıyla devam edecek. Batı Konferansı yarı finalindeki iki takımın mücadelesinde Phoenix Suns, serisinin ilk maçını sahasında 111-102 kazanmıştı.