Kupayı Trabzonspor hak etti

Trabzonspor mağlubiyetinden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Cristouph Daum'un oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor'a 3 - 1 mağlup olarak kupaya veda eden Fenerbahçe teknik direktörü Cristouph Daum, basın toplantısında oldukça üzgün gözüktü.

Daum, Trabzonspor'un kendilerine oranla galibiyeti hak eden taraf olduğunu belirterek, "Sadece 3 gol attıkları için değil, 90 dakikada daha iyi oynayan takım oldukları için maçı hak eden taraf Trabzonspor'du. Biz üzüntülüyüz ama Şenol Güneş'i kutluyorum. Aynı zamanda Şanlıurfa halkına bizi sevgi, saygı ve candan karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Burada çok iyi bir organizasyon yapıldı. Maça gelince ilk yarıda tam anlamıyla iyi değildik. Trabzonspor ilk yarıda da bir iki gol atabilirdi. Biz son oynadığımız maçlarda rakibe çok fazla pozisyon vermiyorduk. Bugün özellikle ilk yarıda çok pozisyon verdik. Devre arasında bazı şeyleri konuştuk ve ikinci yarıda hak ederek 1-0 öne geçtik" dedi.

"PAZAR GÜNÜ YİNE BİR FİNAL MAÇIMIZ VAR"

Pazar günü Ankaragücü'yle oynayacakları lig maçına kadar içinde bulundukları zor durumdan güçlü bir şekilde çıkmaya çalışacaklarını belirten Daum, şöyle devam etti:

"Trabzonspor, duran toplarda çok güçlü, bunu önceden de biliyorduk. Ve bir duran toptan skoru 1-1 yaptılar. Onlara çok fazla duran top verdik. Maç 1-1 olduktan sonra biz de gol atmayı çok istedik ve atağa çıktık. Onların ikinci golünden önce çok net bir gol pozisyonuna girdik. Ama Trabzonspor kontra ataktan golü attı. 2-1'den sonra elimizden gelen her şeyi yaptık. 2-2'yi yakalamak için defansı açmak zorunda kaldık ve sonunda Trabzonspor 90'ıncı dakikada 3'üncü golü buldu. Bizim için pazar günü yine bir final maçı var. Bu nedenle en kısa zamanda dinlenerek o maça odaklanmamız gerekiyor. Biz bu maçtan önce 2 kulvarda yarışıyorduk. Hem şampiyonluk için, hem de kupa için. Bu mağlubiyet bizim için çok üzücü oldu. Bu zor ortamdan pazar günü için çok daha güçlü çıkmamız gerekiyor. Futbolda böyle şeyler olabilir, takılıp düşebilirsiniz ama önemli olan tekrar ayağa kalkmak. Tekrar daha önceki maçlarda yakaladığımız performansı yakalamak için takımıma elimden geleni yardımı yapacağımö ifadelerini kullandı.

"EMRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Daum, Emre Belezoğlu'yu oyundan almasıyla ilgili olarak da, "Emre bizim için önemli bir futbolcu. Bizi çok daha önemli maçlar bekliyor. Emre, her maçta kapasitesinin üstünde oynuyordu. Bugün onu çıkararak daha dinlenmiş oyuncumuzu maça almak istedik. Değişikliğin nedeni buydu" dedi.

Daum, İspanyol Güiza'nın eleştirilmesiyle ilgili olarak da, "Güiza oynadığımız maçların çoğunda takıma büyük katkıda bulundu. Bugün de Alex'in golünden önce pası atan Güiza'ydı" diye konuştu. Kendileri için lig şampiyonluğun daha önemli olduğunu belirten Daum, şöyle konuştu:

"Böyle bir maçı kaybettiğiniz de her zaman en çok eleştirilen Güiza'dır. Bu nedenle şu anda Güiza'nın eleştirilmesi gayet normal. Ben sadece bu maça bakmıyorum. Son haftalara bakıldığın takım neler yapabileceğini göstermiş. Trabzonspor için sadece bu maç vardı. Biz ise iki kulvarda yarışıyorduk. Önümüzde bir çok final maçları bekliyor bizi. Takımın pazar günü diğer maçlarda olduğu gibi çok iyi oynayacağını düşünüyorum. Belki bizim durumumuzda Trabzonspor gibi olsaydı durum çok farklı olabilirdi. Hepimiz bu maçı çok kazanmak istiyorduk. Ama şu da bir gerçek bizim için şampiyonluk çok daha önemli. Şunu da kendime soruyorum, 'Gerçekten herkes yüzde 100 bu maça konsantre olabildi mi, oyuncularımla konuşmam lazım. İsteyerek burada dinlenmez, kendini frenlemez ama belki de içten içe akıllarda sadece şampiyonluk olabilir."

ALEX:"KURTARICI GÖSTERİLMEM DOĞRU DEĞİL"

Fenerbahçeli Alex ise Trabzonspor'u aldığı kupadan dolayı tebrik ettiğini söyledi, "Çünkü maçın başından sonuna kadar saha içerisinde daha doğru işleri yapan Trabzonspor'du. Sonunda da kupayı kaldıran taraf onlar oldu. Kesinlikle benim takım arkadaşlarıma bir kızgınlığımız olamaz. Ben de bütün Fenerbahçe camiası gibi üzgünüm. Benim kurtarıcı olarak gösterilmem doğru değil. Ben de sonuçta bir futbolcuyum ve takımım için elimden geleni yapıyorum. Şu anda kafamızı kaldıracağız ve şampiyonluğa bakacağız. Kafamızı yere eğip yürüyemeyiz, kaldırıp şampiyonluk yolunda elimizden geleni yapacağız" dedi.