Castrol Edge En İyi Performanslı Oyuncusu Tanıtıldı

Londra'da, Castrol tarafından yapılan biyonik adam görünümündeki 2 metre 1 santimetrelik Castrol EDGE'in En İyi Performanslı Oyuncusu ünlü teknik direktör Sven Goran Eriksson tarafından tanıtıldı.

Castrol EDGE'in En İyi Performanslı Oyuncusu 10 başarılı futbolcunun en güçlü tarafları bir araya getirilerek Castrol EDGE tarafından yaratıldı. Castrol analistlerinin yaptığı çalışmada, öncelikle, futboldaki becerisi ve fiziksel özellikleriyle dünyanın hayran olduğu 10 oyuncu performans analizleri ışığında belirlendi. Her bir oyuncunun başarısı verilere dayalı olarak ortaya kondu. Örneğin, geçen sezon en yakın rakibine 100 sayı fark atarak 241 hava topu mücadelesini kazanan Peter Crouch'un boyu, çok iyi
bir hava hakimiyeti elde etmesini sağladı. Crouch'un sadece geçen sezon yaptığı sıçrayışların toplam uzunluğu 27 tane çift katlı otobüsü üst üste koyduğunuzda ortaya çıkan yüksekliğe eşit.
Ortalama bir oyunda, Arjantinli forvet Messi bin ila bin 500 arasında manevra ve dönüş yapıyor. Kaleyi tam kalbinden vuran, seyrine doyulmaz goller Messi'nin sol ayağının eseri oldu. Eşsiz yeteneği sayesinde Messi, son 2 sezonda sol ayağıyla 28 gol atarak, La Liga'daki diğer tüm sol ayakları geride bıraktı.
Bir savaş pilotunun gözleriyle aynı çevre görüşüne sahip Xavi, markaj altında olmayan takım arkadaşını hızlı seçebilme yeteneğiyle bilinir. Son iki sezonda 209 gol fırsatı getiren onun işte bu emsalsiz görüş yeteneğidir ve tabii ki Castrol EDGE'in En İyi Performanslı Oyuncusu, Xavi'nin gözlerine sahip.
Karbon fiber ve balmumundan heykeli yapılan Castrol EDGE'in En İyi Performanslı Oyuncusu, 6 aydan fazla bir zamanda iki eski Madame Tussauds sanatçısı tarafından tamamlandı. Her biri gerçek boyutlarda olan organlar, gerçek ölçülerinde ve gerçek görünümüne sadık kalınarak hayata geçirildi.
Castrol EDGE'in En İyi Performanslı Oyuncusu'nda kendi bacaklarının kullanılmasını değerlendiren Cristiano Ronaldo ise "Bu modelde bacaklarımın yer almasından oldukça gurur duydum. Tüm futbolcuların bildiği gibi bizim oyunumuzda bacaklar çok önemlidir; hızınız, çevikliğiniz ve gücünüz bacaklarınıza bağlıdır. Bu oyuncuya karşı oynayıp kendimi kıyaslamak ilginç olurdu, hatta şimdiye kadar yaşadığım en iyi test olurdu" dedi.