Atina'da Altın Avı

7-9 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak 45

7-9 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak 45. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na iddialı geldiklerini söyleyen Karate Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin, her sıklette madalya alabilecek kapasitede olduğumuzu belirterek, "Hedefimiz, daha önceki şampiyonalara göre altın madalya sayısını artırmak " dedi.
45. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası 7-9 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak. Şampiyona öncesi Atina'ya gelen Türk Milli Karate Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör İbrahim Erçin, Başantrenör Levent Aydemir, Antrenörler Savaş Altın, Nejmi Alkan, Murat Delihasan ve Cengiz Çınar nezaretinde son hazırlıklarını yapan milliler şampiyonada iddialı.
Teknik Direktör İbrahim Erçin, her sıklette madalya ümidinin olduğunu ve altın sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydederek, "Türk karatesi artık Avrupa'da çok önemli bir yere geldi. Karatede sözsahibi ülkeler arasında ön sırada yerimizi aldık. Bulunduğumuz konumu daha ilerilere taşımak adına, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buraya getirdiğimiz bütün sporcularımız madalya alabilecek kapasitede. Biz onları kürsünün en üst basamağına çıkarmak ve kilolarında 1 numara yapmak için gayret gösteriyoruz.
Avrupa'da zorlu rakiplerimiz var ama hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Türk karatesi iyi bir sisteme oturmuş durumda ve geleceğe güvenle bakıyor. Sporun içinden gelen Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, milli takımlarımızın başarısı için bize her türlü imkanı sağlayarak, karatemizin geleceği adına önemli adımlar atıyor" dedi.
45. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda mücadele edecek millilerimiz şu isimlerden oluşuyor:
BAYANLAR: Kübra Akarsu (ferdi ve takım kata), Sezen Erol (takım kata), Sevilcan Yavuz (takım kata), Gülderen Çelik (50 kilo kumite), Serap Özçelik (55 kilo kumite), Merve Nuhoğlu (61 kilo kumite), Hafsa Şeyda Burucu (68 kilo kumite), Yıldız Aras (artı 68 kilo kumite), Hüsniye Güler (takım kumite), Meltem Hocaoğlu (takım kumite)
ERKEKLER: Metin Sofuoğlu (ferdi ve takım kata), Orçun Duman (takım kata), Mustafa Oğulcan Alımcı (takım kata), İlyas Demir (60 kilo kumite), Yücel Gündoğdu (67 kilo kumite), Serkan Yağcı (75 kilo kumite ve takım kumite), Enes Erkan (84 kilo kumite ve takım kumite), Okay Arpa (artı 84 kilo kumite ve takım kumite), Yavuz Karamollaoğlu (takım kumite), Murat Salih Kurnaz (takım kumite) Gökhan Gündüz (takım kumite), Yaser Şahintekin (takım kumite)