26. Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampıyonası

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 Mayıs'ta başlayan ve 9 Mayıs'ta sona erecek olan '26. Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası', Kızılağaç Alibey Tenis Kortları'nda devam ediyor.

Toplam 32 ülkeden 400 sporcunun katıldığı '26. Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası'nın dünyada 26'ıncı kez düzenlendiğini belirten Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, Türkiye'nin ilk kez böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını söyledi.
Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekerlekli Sandalye Tenis Branşı Sorumlusu Fahir Altan ise şampiyonada takım olarak iyi bir başarı elde etmek istediklerini söyledi.
Şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Hırvatistan, Ekvator, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, Slovakya, İspanya, Sri Lanka, İsveç, İsviçre, Çin Halk Cumhuriyeti, Tayland, ABD ve Türkiye'den 400 sporcu katılıyor.